Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Verwachting voor dinsdag: Stormachtig en nat richting Kerst !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 23 december 2013
23 dec 2013

Op de foto: De ochtend begon met veel zon, maar al spoedig meer bewolking en in de avond de eerste regen, Zuidhorn 23 december 2013.


De maandag verliep overdag droog en zelfs zonnig. Totaal scheen de zon vandaag 1.4 uur.  In de loop van de dag meer bewolking en in de namiddag en avond de eerste regen.  Het kwik liep op naar 9.0 C en de wind was matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richting.

De komende nacht ZUIDERSTORM langs de kust ! Boven land is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Verder zware windstoten. In de kustgebieden tot rond 100 km per uur, in het binnenland tot ongeveer 75 km per uur. Verder af en toe regen en motregen en oplopende temperatuur naar ongeveer 10 graden.

Dinsdag wordt een kletsnatte natte dag. Pas in de (Kerst)avond trekt de regen naar het oosten weg. De zuiden wind is krachtig tot hard en dus een onstuimige aanloop naar Kerst. In de middag ruimt de wind naar zuidwest en neemt geleidelijk af. In de avond nog een vrij krachtige wind met een maximum overdag van rond de 10 graden. En dan is de rust weer enigszins terug in de atmosfeer.

De verwachting rond beide Kerstsdagen: Tijdens de Kerstdagen droger en rustiger weer met iets lagere temperaturen. Verder veel bewolking dagelijks kans op enige neerslag.

Weerspreuken rond Kerst:

Het kan vriezen of dooien, als je onderuit gaat zijn ze te laat met strooien !

Is het met Kerstmis nog niet koud,
dan gebruikt de winter niet veel hout. 

Zacht Kerstweer beduidt, 
de winter is nog lang niet uit.

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn