Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Overgang naar wisselvalliger weer en af en toe neerslag.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 11 juni 2016
11 juni 2016-3

Weerspreuk: Zolang wij  in Nederland klagen over het weer, hebben we niets te klagen. En bovendien......klagen heeft totaal geen zin !

Op de foto: de mais plantjes kunnen wel wat neerslag gebruiken, deze maand geen nog meetbare neerslag in Zuidhorn, wel wat licht gespetter op zaterdag 11 juni 2016.

Overgang naar wisselvalliger weer met af en toe buien en ongeveer 18 graden.

We raken het vrij warme en droge weer voorlopig kwijt. De wind gaat na weken komende week weer eens weer uit de Z/west hoek waaien. Zaterdag een meest bewolkte dag met soms wat onmeetbaar gespetter. De neerslag radar zag er indrukwekkend uit maar de werkelijke neerslag viel hier dik mee.....of tegen, want het begint een beetje droog te worden. Droogte hebben we hier niet, dan moet je in andere delen van de wereld zijn, daar heerst droogte, hier niet als de plantjes een beetje slap hangen. Deze maand nog geen meetbare neerslag en afgelopen 18 dagen 2.8 mm en dat is niet veel vooral in ogenschouw nemend dat er in Z-Limburg ruim 100 mm of meer is gevallen met alle overlast tot gevolg. Het was niet koud voor het gevoel op de zaterdag, een graad of 18 omdat er ook nauwelijks wind was.

Zondag was meest bewolkt en het weer had een zwoel karakter. Er viel overdag 1.2 mm, de eerste neerslag van deze maand. Het werd 20.3 als maximum bij niet al te veel wind.Ook vanavond kans op enkele buien.

Maandag overdag neemt de buienactiviteit opnieuw toe en gaan de buien vooral in het oosten soms gepaard met onweer. In de avond lossen de buien langzaam op, het eerst in het westen. De middagtemperaturen rond 19 graden. Er staat een zwakke tot matige wind die op steeds meer plaatsen uit een zuidwestelijke richting komt

Verdere verwachtingen zijn: Wisselvallig weer met elke dag kans op enkele buien. Het aandeel zon is niet groot. Middagtemperaturen rond 18 graden. De "droogte" wordt ook hier een beetje aangepakt !

 


 Bron: NOS Teletekst 708

     W E E R   E N   Z O N K R A C H T.


  indien             bewolkt   zonnig
  zaterdag             3.1        6.6
  zondag                3.2        6.0    
                
 betekenis van de cijfers

 waarde    omschrijving  niet langer
 zonkracht sterkte       zonnen dan 

 1- 2      vrijwel geen       60 min
 3- 4      zwak                  30 min
 5- 6      matig                 20 min
 7- 8      sterk                  15 min
 9-10     zeer sterk          10 min


zonnige groet, Gerard Kiewiet

  • 11 juni 2016-4
  • 11 juni 2016-5
  • 11 juni 2016-1

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn