Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weekend nog nat, later in de week minder buien en iets warmer, volgend weekend nazomers !!!!

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 14 september 2017
15 jan 2017.1

Update zaterdag 16 sept 2017 17.00 uur: Een kletsnatte zaterdag, totaal afgelopen 24 uur 12.9 mm maakt het september toaal op 107.9 mm. Langdurig regen zaterdag, de buienradar leek wel een "foto". De buien stonden min of meer stil en de buien verplaatsen zich nauwelijks door gebrek aan wind en konden dus lang regen dumpen op de toch al zo natte weilanden. West Nederland deze maand al boven de 200 mm. Maar er gloort hoop aan de horizon..........

Op de foto: Talrijke buien hebben we gehad en we krijgen er ook nog een flink aantal de komende  dagen maar het worden er wel minder.

De zomer lijkt verder weg dan ooit. 28 augustus nog een fraaie warme dag en ruim 25 graden daarna kwam de klad erin en goed ook. We zakten terug naar een graad 16 tot 18 overdag en het aantal buien nam met de dag toe. Met als hoogtepunt/dieptepunt een heuse  septemberstorm op woensdag j.l. Aan zee windstoten boven de 100 km per uur,  Zuidhorn moest het doen met 79 km per uur ook nog steeds een zware windstoot tot in  “kracht 9” Code geel en oranje was dan ook geen overbodige waarchwin. Toch viel de schade mee mede omdat de bomen vol in het blad zitten dus meer windvangen en de natte grond is verzadigd waardoor bomen eerdr op vielen. Vooral op het spoor bomen op de rails, maar dat waren spoorbomen……

September is wel een zomer (na)maand maar daar komt niets van terecht dit jaar of we krijgen nog een toegift aan het einde van de maand, later in dit schriijven meer hierover. Maar komt er nog een keer een verandering. Die komt, die komt altijd het weer blijft nooit hetzelfde.

Vanaf de zondag neemt het aantal buien af en meer drogere momenten. Dus bepaald niet droog, als je geluk hebt wel, maar het lijkt zich te stabiliseren. Ook begin volgende week nog zon, bewolking en buien maar steeds minder en het lijkt erop dat een echte weersverbetering eind volgende week dus rond 23 september kan door zetten. Maar, niets veranderlijker dan het weer. Er komt meer zon de wind gaat naar het z/oosten en overdag 18 graden. Als dat is uit kon komen ?

De komende dagen dus minder buien, 16 tot 18 graden en geen storm meer. Eerst maar even genieten van de drogere momenten die we ook eindelijk weer krijgen.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn