Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Na weekend lagere temperaturen en wisselvallig, zaterdagochtend regen, later op de dag droger !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 28 september 2017
8 okt 2016-3

Op de foto: Begin oktober: meer bewolking minder zon, af en toe regen en iets kouder.

We hebben een periode van redelijk najaarsweer gehad. De zon liet echter vaak te wensen over. Zaterdag en zondag waren schitterende dagen met ruim 9 uur zon per dag maar maandag, dinsdag en woensdagochtend grijs en kil en viel het tegen, in de middag wel even de zon erbij op de woensdag en het kwik naar 19.1 C. Een blik op de barometer geeft al aan dat het weer gaat veranderen. De barometer daalt en dat is niet altijd een goed teken. Er wordt ruimte gemaakt voor storingen die langs komen.

Donderdag gaf eerst nog enige regen maar niet meetbaar maar later droog en maximum van 18.0 C.  Vrijdag nog iets warmer en rond 21 graden. Later op de vrijdag kans op enkele buien. In het weekend wordt het anders met vooral op de zondag enige regen van betekenis. Ook de wind neemt dan flink toe. Mogelijk dat zaterdag een overgangsdag is en meer droog dan regen maar een droog garantie geef ik niet. De meeste regen lijkt voor de ochtend maar een kleine verschuiving en we hebben de paraplu wel nodig.

Tijdens het weekeinde is het zaterdag meest droog weer met maxima rond 16 graden en een matige westenwind. Zondag veroorzaakt een storing veel regen (tot meer dan 10 mm) en langs de kust komt een harde zuiden- tot zuidwestenwind te staan.

Ook op maandag zijn de neerslagkansen vrij groot. Halverwege volgende week lijkt het weer droger te worden. en de Britse Eilanden. Met een noordwestelijke stroming wordt wel polaire lucht aangevoerd. Hogere maxima dan 15-16 graden zitten er waarschijnlijk niet in.

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn