Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vrijdag zwaaien we de zomer uit en weer met beide benen op de (droge) grond.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 12 september 2016
12 sept 2016-1

Weerspreuk: Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand.

  Als de spinnen vlijtig weven, zullen we mooi weer beleven


Op de foto: Mooie blauwe luchten, de koeien zoeken de schaduw dit zullen we dit jaar niet meer zien.

                                         Zomer neemt gas terug.

We hebben een indrukwekkende reeks van maxima achter de rug, maandag 29.1 C, dinsdag  31.6 C, woensdag 30.9 C en donderdag 28.3 C, daar kun je mee thuis komen, zelfs in de zomer, maar nu is het september wat overigens ook een zomer maand is.

In de vroege ochtend nog enige regen wat 2.5 mm opleverde, brood nodig, want deze maand en jaar is nog steeds aan de droge kant, totaal deze maand 27.5 mm en dit jaar 584 mm, en dan te bedenken dat rond de 850 tot 900 mm over een heel jaar normaal is. In de ochtend bewolkt en in de middag af en toe de zon erbij met een maximum van  21.2 graden nog steeds geen verkeerde temperaturen, maar de hitte zijn we definitief kwijt dit jaar of…….nee die komt normaal gesproken niet meer terug. Er staat een matige zuidenwind. In de avond draait de wind naar het zuidoosten en neemt af naar zwak.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en kunnen enkele ondiepe mistbanken ontstaan. Het blijft vrijwel overal droog. In opklaringen daalt de temperatuur lokaal naar 12C. De wind is zwak en variabel.

Zaterdag overdag is het half bewolkt, maar later van het noordoosten uit neemt de bewolking toe. Er kan watt lichte regen vallen maar overwegend droog. De maxima komen uit rond 21C. De wind draait naar het noorden en is zwak tot matig.

En dan de zondag af en toe zon en meest droog en  21 graden en dat is ook de trend voor de nieuwe week.

 zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn