Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Komende week eerst droog en aangenaam nazomerweer, later in de week kans op wat neerslag

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 24 september 2017
Dscn9983

Op de foto: De weilanden en blauwe luchten op zondag rondom de fraaie oude kerk van Fransum. Dit gehucht ligt verscholen tussen de bomen en van afstand over weilanden nauwelijks zichtbaar. Het ligt dichtbij Zuidhorn,  ruim 1 km ten oosten van Den Ham. Zeker een bezoekje waard deze prachtige verscholen oude kerk uit de 12e eeuw op een terp/wierde gelegen.

De Bilt had zondag de 99ste warme dag van 2017. 

We hadden een fraaie zonnige dag op de zondag met een maximum van  19.9 C dus net geen warme dag in Zuidhorn. De wind was zwak hooguit matig uit oostelijke richtingen. Na een in veel regio’s mistige ochtend voerde de zon de boventoon. Hoek van Holland had de hoogste maxima met 21,0 C. De Bilt maximaal 20,4 C de eerste warme dag sinds 5 september en de 99ste van 2017. Het langjarig gemiddelde voor een kalenderjaar is 85 dagen met 20+ dus we zitten ruim in de warme dag, in De Bilt tenminste wel. In 2016 werd het op 108 dagen 20,0 C of hoger, in 2014 was het op 110 dagen boven de  20 graden. Het jaar met de meeste warme dagen is nog steeds 2003. Toen hadden we in De Bilt 116 warme dagen.

De nacht naar Maandag neemt, op de nadering van een zwak bijna uitgeblust front boven Duitsland, de bewolking toe en is er wat lichte (mot)regen mogelijk. Het kwik zakt naar 9 graden en de wind waait zwak tot matig uit het oosten.

Maandag overdag is er eerst plaatselijk mist of lage bewolking. Later wisselen wolkenvelden en wat zon elkaar af. Het noordoosten maakt kans op een bui maar veel zal het niet zijn. De temperatuur loopt op naar een graad of 17 a 18, De oostelijke wind is zwak tot matig.

En de rest van de week houden we dit fraaie rustige een meest droge weer. Het blijft eerst droog met zon en bewolking en 17 tot 19 graden bij een matige wind tussen zuid en oost. Dus nog even rustig herfstweer met af en toe zon, weinig wind en maximumtemperaturen rond 19 C. Eerst meest droog, maar vanaf donderdag toenemende neerslagkans. Prima weer dus en geen reden tot klagen.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 24 sept 2017
  • Dscn9980

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn