Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Komende dagen zachter maar ook natter, groeizaam noemen we dat !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 10 mei 2017
7 mei 2017-1

Update 12 mei 2017, 21.00 uur: stevige buien op vrijdag gaven 10.1 mm aan broodnodige neerslag in Zuidhorn en er komt nog meer de komende dagen.

Op de foto: Veel zon dat willen we graag zien maar of dat ook gaat lukken ?

Weerspreuk: Verschaft april mooie dagen,
dan pleegt de mei de last te dragen.

April mooi en rein,
in mei zal 't donker zijn.

April klaar en rein, 
mei zal des te wilder zijn

Afgelopen dagen fris en droog en maximaal rond de 12 a 13 graden. Dat gaat nu veranderen, de nare noordelijke wind raken we kwijt en we krijgen windrichtingen tussen zuid en west en dat is niet de hoek waar doorgaans de laagste temperaturen komen.

We krijgen eindelijk iets normalere temperaturen met overdag 17 tot 20 graden. Wel neemt de kans op enkele buien toe vanaf de vrijdag en ook in het weekend niet helemaal droog. Er is verder een afwisseling van zon en bewolking dus een zonovergoten weertype zit er nog niet in. Volgende week begint nog warmer met ruim boven de  20 graden.

De kou is nu wel uit de lucht en nachtvorst lijkt vanaf nu wel verleden tijd, hoewel,  de ijsheiligen nog langs moeten komen, 11 t/m 14 mei, maar uit recent onderzoek van het KNMI blijkt de laatste datum van vorst steeds eerder plaats te vinden. Wellicht speelt de opwarming daarin een rol maar dat is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Zul je zien dat het volgend jaar op 20 mei 2018 tot vorst komt, kan deze theorie ook weer worden bijgesteld.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn