Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe was het weer vandaag in Zuidhorn ? Opgesteld om 18.00 uur, 24 februari 2012:

Door : (WIZ web-redactie)
Datum : 24 februari 2012
24 jan 2012

Vandaag een meest bewolkte dag met in de middag toch nog enige motregen. Aan neerslag overdag 0,3 mm. Het was opnieuw zacht, maximum temperatuur van 10.6 graden. De wind was matig en vrij krachtig en uitschieters tot krachtig uit westelijke richtingen. De minimum temperatuur kwam uit op 7.6 C en dat was behoorlijk aan de zachte kant.
In het noordoosten kan zaterdagavond nog een bui voorkomen. Er waait een meest matige WNW wind.   Er is zon maar in de loop van de dag ook meer bewolking. Met een maximum van  ongeveer 9 graden is het nog steeds vrij zacht.

Zondag begint met temperaturen die lokaal rond het vriespunt uitkomen. In de middag wordt het opnieuw ongeveer 9 graden. Verder een droge dag maar veel bewolking. Op maandag veroorzaakt een zwakke storing wat regen, de twee laatste dagen van februari verlopen meest droog met geregeld zonneschijn en maxima tot plaatselijk boven 10 graden.
Weerweetje : Weerspreuken hoe zit dat eigenlijk ?
Een weerspreuk is een gezegde of spreekwoord dat betrekking heeft op het weer. Veel weerspreuken zijn volkswijsheid of volksgeloofen niet wetenschappelijk bewezen. In spreuken over het weer op de korte termijn en spreuken over het weer in een vaste periode van het jaar zit dikwijls een kern van waarheid, terwijl voorspellingen voor de lange termijn doorgaans onjuist zijn.
Op de foto: Een fraaie en kleurrijke afsluiting van een meest bewolkte dag in Zuidhorn, 24 februari 2012.
Voorbeeld: Februari is nooit zo fel, of ze geeft drie lentedagen wel. Dit betekent dat hoe koud het ook mag zijn in de maand februari, doorgaans zijn er altijd wel een aantal "lenteachtige" dagen.
W
aarneming in Zuidhorn om 18.00 uur:
* neerslag 8.00 uur tot 18.00 uur: 0.3 mm, afgelopen 24 uur: 0.3 MM, totaal deze maand: 21.5 mm.
* temperatuur om 18.00 uur: 6.7 C
* max. temp: 10.6 C
* vrijwel onbewolkt
* wind: WZW, max tot 8.6 meter per sec, kracht 3 tot 4
* barometer: 1021.9 hPa
* relatiefvochtigheid : 94 %

zonnige groet
Gerard Kiewiet
________________________________________
 

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn