Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe was het weer vandaag in Zuidhorn ? Opgesteld om 18.00 uur, 13 februari 2012:

Door : (WIZ web-redactie)
Datum : 13 februari 2012
13 febr 2012

In de ochtend glad, dooi zet door !
Vanochtend was het verraderlijk glad door lichte neerslag op een bevroren ondergrond. Dit gaf dus ijzel en daar waar niet was gestrooid gladheid. Vooral de klinkerwegen waren spiegelglad. Voor het KNMI was dit zelfs een reden om een weeralarm code rood af te geven. Afgelopen nacht nog – 0.6 C, overdag liep het kwik op naar + 4.4 C. De barometer is inmiddels flink gedaald van 1028 hPa gisteravond naar nu 1014 hPa.
Er was veel bewolking en af en toe neerslag, vooral aan het eind van de dag. De regen die valt op een bevroren grond dus als we veel neerslag krijgen is het gevolg wateroverlast omdat het water nergens heen kan. Totaal aan neerslag afgelopen 24 uur: 1.3 mm.
De wind was meest zwak tot matig uit westelijke richtingen. Zondagavond was het ook mistig. Oorzaak was dat relatief warme lucht over de nog (bevroren) koude ondergrond stroomt en die warme lucht koelt dan, gaat condenseren en je hebt dan mist.
Ook morgen veel bewolking soms wat zon en kans op enkele buien. Dit is ook de trend voor de komende dagen. Van tijd tot tijd neerslag en in de nachten iets boven het vriespunt en kans op gladheid, overdag 5 tot 7 graden dus de winter is nu echt op een zijspoor gezet.
Deze keer een weerspreuk:  “Dooi zonder regen of wind, is niet waard dat 'ie begint”. Dooi weer met weinig wind en geen neerslag is vaak geen doorzettende dooi, vandaag wel regen en meer wind, dus deze keer zet de dooi goed door !


Bijgaande foto: Gladde straten en stoepen als gevolg van neerslag vanochtend in Zuidhorn op 13 februari 2012.W
aarneming in Zuidhorn om 18.00 uur:
* neerslag 8.00 uur tot 18.00 uur: 1.3 mm, afgelopen 24 uur: 1.3 MM, totaal deze maand: 4.4 mm.
* temperatuur om 18.00 uur: 2.2 C
* max. temp: 4.4 C
* lichte regen
* wind: West, max tot 4.6 meter per sec, kracht 2 tot 3
* barometer: 1014.9 hPa
* relatiefvochtigheid : 98 %

zonnige groet
Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn