Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Hoe was het weer vandaag in Zuidhorn ? 31 maart 2012

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 31 maart 2012
Dscf2017

Zon op morgen: 7.14 uur, hoogste stand zon: 13.45 uur, zon onder 20.14 uur.

We staan weer met beide "benen" op de grond. Na alle "lentewarmte" van de afgelopen dagen kwamen we vandaag niet boven de 10 graden. Het kwik bleef steken op 9.0 C na een minimum van 5.9 C. Er kwam eindelijk weer eens iets meetbaars uit de lucht vallen. Er waren enkele lichte buitjes aktief wat nog 0.4 mm aan neerslag opleverde. Totaal deze maand slechts 11.5 mm, dus de natuur kan wel wat regen gebruiken. De wind was matig tot krachtig, winkracht 4 tot 6 en voelde niet echt aangenaam aan. De zon scheen 2.9 uur ( 2 uur en  54 minuten )

Komende nacht opklaringen en temperaturen dicht bij het vriespunt en kans op vorst, dus let op de vorstgevoelige plantjes. Morgen veel bewolking en enige regen, maar grote hoeveelheden worden echter niet verwacht. De komende dagen temperaturen onder de 10 graden dus te koud voor begin april en elke dag kans op enige regen mogelijk met hagel en koude nachten met mogelijk vorst. Kortom de lente is nu ver te zoeken.

Zonkracht voor morgen: 3.3 indien bewolkt 1.6.

Zonkracht of uv-index is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (uv) in het zonlicht die de aarde bereikt.
De hoeveelheid ultraviolette straling neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. De temperatuur heeft geen invloed: op een koele zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Wel is de hoeveelheid uv-straling afhankelijk van wolken, vocht of stof in de atmosfeer en van de hoeveelheid ozon. De ozonlaag op grote hoogte in de atmosfeer beschermt het aardoppervlak tegen uv-straling.

Zonkracht:
Zonkracht 1-2 = geen verbranding
Zonkracht 3-4 = zwak, kans op verbranding
zonkracht 5-6 = matig,  gemakkelijk verbranding
zonkracht 7-8 = sterk, snel verbranding

Op de foto : De narcissen staan vol in bloei, door het koude weer bloeien ze iets langer dus "ieder nadeel heeft zijn voordeel", Zuidhorn 31 maart 2012

* neerslag 8.00 uur tot 8.00 uur: 0.2 mm, afgelopen 24 uur:  0.4 mm, deze maand 11.5 mm
*  temperatuur om 18.00 uur: 6.8 C
*  max. temp: 9.0 C
*  halfbewolkt
*  wind: NW, max tot 10.7 meter per sec, kracht 5
* barometer: 1015.2 hPa
* relatiefvochtigheid : 61 %

zonnige groet
Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn