Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de Paasdagen: Zondag buien, later droog, Maandag onstuimig !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 26 maart 2016
26 maart 2016

Weerspreuk: Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en mei doet er ook nog wat bij.


* Een droge maart en nat april, dat is wat de boer graag wil ! We hebben al genoeg regen gehad, de weilanden en akkers zeer nat dus nu kunnen ze een beetje opdrogen de komende week !

Komende weekend klok 1 uur vooruit !


Op de foto: Zaterdag veel zon en diep blauwe luchten, wel was er veel wind.

                  Zaterdag veel zon en droog, Pasen wisselvallig!

De zaterdag begon na een frisse nacht met een minimum van 1.0 C zeer zonnig. Er staat een matige tot krachtige zuidelijke wind. Het kwik kan oplopen naar een graad of  13. dit mooie weer houden we niet van de Pasen zien er heel anders uit.

Komende nacht neemt de bewolking toe en gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden. De wind is zuid- tot zuidoost, matig tot vrij krachtig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuidwest en neemt dan iets af.

Zondagochtend trekt de regen weg en klaart het van het westen uit op. Wel ontstaan er stapelwolken en in de middag komen er buien voor, daarbij is ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind is zuid tot zuidoost, matig tot vrij krachtig.

Dan de verdere verwachtingen richting met Pasen: De bezem gaat door de afmosfeer, we krijgen meer wind en van tijd tot tijd regen of buien, dus het saaie meest zonloze weer van de afgelopen dagen raken we kwijt. Maandag geregeld neerslag en veel wind. De maximum temperaturen liggen rond normaal, 10 tot 12 graden.

 


Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 26 maart 2016-1

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn