Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor vandaag en de komende dagen: Eerst vrij zacht, vanaf weekend weer compleet winter !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 10 januari 2016
10 jan 20162

Weerspreuk: Geef januari een sneeuwtapijt, dan zijn we gauw de winter kwijt. 

Op de foto: De zondag afwisseling van zon en bewolking en een graad of 8 bij een matig tot krachtige wind, omgeving Zuidhorn 10 jan 2016.

De nacht naar zondag nog 1.3 mm aan neerslag.  Het kwik daalde naar 4.7 C en overdag perioden met veel zon maar ook veel bewolking. Het kwik liep op naar een graad of 8. De barometer onverminderd laag, 987.7 Hpa. In de loop van de zondag kans op enkele buien. Op lange termijn lijkt de temperatuur weer flink te kelderen en krijgen we winterse neerslag en in de nachten lichte en mogelijk matige vorst. Het moet nog allemaal ik weet het, maar de pluim stuurt steeds meer in die koude richting maar eerst afwachten hoe het er morgen uitziet, het kan zo weer anders zijn.

Maandag is het half tot zwaar bewolkt en in de middag en avond trekken er enkele buien over het land. De middagtemperatuur liep op naar 5.6 C. De wind wordt zuid tot zuidoost en is matig tot vrij krachtig.Er viel 1.6 mm aan neerslag.

Het is zwaar vannacht bewolkt en er valt van tijd tot tijd (mot)regen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 3 graden. De zuidoostenwind is matig. Van het zuiden uit draait de wind overal naar zuidwest.

Dinsdag overdag is er tamelijk veel bewolking met van tijd tot tijd buien. De middagtemperatuur wordt een graad of 6 en de west- tot zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig

De winterverwachtingen: Wisselvallig, dagelijks neerslag en meest bewolkt weertype rond 5 a 7 graden. Aan het eind van de week een toenemende kans op een kouder weertype met winterse neerslag. In het weekend:  winter, maar we houden nog wel een slag om de arm.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 10 jan 2016
  • 10 jan 2016-1

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn