Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende PAASDAGEN: Zaterdag meest droog, Pasen zacht maar geregeld regen en wind.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 23 maart 2016
26 febr 2015

Weerspreuk: Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en mei doet er ook nog wat bij.

* Een droge maart en nat april, dat is wat de boer graag wil ! We hebben al genoeg regen gehad, de weilanden en akkers zeer nat dus nu kunnen ze een beetje opdrogen de komende week !

Komende weekend klok 1 uur vooruit !


Op de foto: Pasen geeft zachter voorjaarsweer maar ook regen !

   Goede Vrijdag eerst regen, later mogelijk zon, Zaterdag beste dag, Pasen zachter maar ook natter en meer wind

Goede Vrijdag : Vrijdagochtend is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. In de middag trekt de regen weg en tegen de avond bereiken de eerste opklaringen ons land. De temperatuur ligt in de middag rond 10 graden. Er viel 5.0 mm aan regenwater. De wind is eerst zuidwest, maar in de loop van de middag draait de wind naar noordwest en wordt matig tot vrij krachtig.

Vannacht is er weinig bewolking en ontstaat er op veel plaatsen (mogelijk) mist. De temperatuur daalt op veel plaatsen naar 1 à 2 graden, in het noordoosten kan het een graadje vriezen. De zwakke wind draait in de loop van de nacht naar een zuidoostelijke richting.

Zaterdag begint op veel plaatsen met mist of lage bewolking, maar deze lost vrij snel op. Overdag zijn er zonnige perioden. Wel neemt in de loop van de dag de sluierbewolking toe. De maximumtemperatuur een graad of 12 a 13. De zuiden- tot zuidoostenwind neemt in de loop van de ochtend toe naar vrij krachtig.

Dan de verdere verwachtingen richting en met Pasen: De bezem gaat door de afmosfeer, we krijgen meer wind en van tijd tot tijd regen of buien, dus het saaie meest zonloze weer van de afgelopen dagen raken we kwijt. Zaterdag lijkt dus de beste dag te worden met 12 tot 14 graden op de thermometerbuis en het blijft overwegend droog bij wel een stevige zuidelijke wind. Verder geregeld neerslag en vooral maandag vrij veel wind. De maximum temperaturen liggen rond normaal, 10 tot 12 graden.

 

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn