Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Licht wiselvallig en iets kouder, in de nacht richting nul !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 20 februari 2016
30 jan 2016

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.

Op de foto: Dit weekend waren de regenmeters weer goed gevuld.

               Maandag eerst wat regen,  later droog.

We hebben weer genoeg regen gehad, zondag 14.1 mm en maandagmorgen alweer 2.9 mm in de regenmeter maakt het totaal op ruim 70 mm deze maand. En de wind, die ging ook weer aardig te keer. Maar de maandag doet het rustiger aan wat betreft regen maar ook de wind, die gaat aan de ketting.

In de ochtend van maandag eerst nog wat regen, in de middag lijkt het droger te worden en mogelijk nog de zon erbij. Afgelopen nacht nog een maximum van 10.4 C maar vandaag overdag door daling van het kwik lagere temperarturen, zondagavond zelfs even 11.3 C !

Komende nacht zijn er hier en daar opklaringen maar is ook een enkele bui mogelijk. De minimum dichtbij het vriespunt,  lokaal vorst aan de grond. Er staat een zwakke tot matige wind westelijk.

Dinsdag overdag is wisselend bewolkt met hier en daar buien met kleine kans op hagel. De maxima liggen rond 7 graden. De wind is west tot noordwest, matig, aan zee later vrij krachtig.

De verwachtingen: Half tot zwaar bewolkt en van tijd tot tijd wat regen of een (winterse) bui. Middagtemperatuur ongeveer 6 graden en in de nacht en vroege ochtend lichte vorst. Heel normaal vor de tijd van het jaar !

 Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn