Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Vrijdag meest droog, weekend meest nat.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 17 februari 2016
17 febr 2016

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.


Op de foto: De woensdag gaf zon maar ook bewolking, Zuidhorn 17 febr 2016. 2016.

    

Donderdag eerst zon, later bewolkt en kans op wat (winterse) neerslag, Vrijdag meest droog. Weekend meest nat !

Donderdag eerst zon, totaal 1.5 uur daarna meest bewolkt.  De bewolking wordt van het westen uit langzaam dikker en later in de avond mogelijk al wat lichte regen of (natte) sneeuw. Er worden geen grote hoeveelheden verwacht. De middagtemperatuur liep op naar 2.8 C. De zuidenwind is zwak tot matig, aan de westkust matig tot vrij krachtig. Afgelopen nacht minder koud en minimum - 2.9 C.

Komende nacht trekt de zone met bewolking en af en toe lichte regen of (natte) sneeuw naar het oosten. Later in de nacht klaart het van het westen uit langzaam op. Voor de neerslag uit kan het nog net onder het vriespunt komen. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Vrijdagochtend valt er in mogelijk eerst nog wat neerslag. Later opklaringen en meest droog. In de avond  weer bewolkt en later gaat het in het regenen. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 6. De zuidwestenwind is matig en aan de kust (vrij) krachtig.

 De verdere verwachtingen: Op vrijdag nog vrij koud, 5 graden, met kans op wat (winterse) neerslag, in het weekend een overgang naar een wisselvallig en zacht weertype, rond 10 graden, met een toename van de wind en flinke bak met regen. Na het weekend weer koeler, rond 6 graden en temperaturen rond normaal.

 Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn