Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Aanhoudend wisselvallig, later kouder en mogelijk (natte) sneeuw !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 9 februari 2016
19 jan 20016-1

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.


Op de foto: De komende dagen wordt het kouder en mogelijk kans op wat natte sneeuw.

 

Woensdag buien, later kouder met vorst in de nacht !

Afgelopen nacht veel regen, totaal 9.1  mm. Overdag viel woensdag daar nog 3.2 mm bij en we zitten op 37.6 mm deze maand. Het kwik niet hoger dan 8.1 C. De barometer nog steeds zeer laag met 988.4 Hpa, maar die stijgt langzaam.

Komende nacht zijn er enkele opklaringen maar is er name in het noorden ook kans op enkele buien. Hierbij is natte sneeuw mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond een graad of 2. De west- tot zuidwestenwind is meest matig. Aan de kust is de wind west en (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt en kan er een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig

Het wordt dus kouder, we krijgen mogelijk lichte vorst in de nacht en mogelijk winterse neerslag en overdag enkele graden boven nul, 4 tot 6 graden. Een beetje winterweer en normaal voor de tijd van het jaar.i

De verdere verwachtingen: Wisselvallig en temperaturen rond het langjarig gemiddelde + 4 tot + 6 graden. Soms kans op (natte) sneeuw en in de nachten soms dicht bij nul of enkele graden er onder.

.

Korte terugblik januari 2016:

Januari was toch wel een bijzondere maand: Ijzel, regel, sneeuw, ijsregen en hele zachte temperaturen en vorst alle ingrediënten waren aanwezig. Aantal dagen met vorst 10 dagen, laagste temperatuur was - 5.4 C. Aantal ijsdagen, dus niet boven nul over  24 uur: 4 dagen, de koudste max. was - 3.5 C. We konden dus schaatsen op de straten door ijzel maar op 25 januari zaten we weer in de "december lente" met een maximum van  + 13.5 C. De zon scheen ruim 55 uur. Aan neerslag 72 mm.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn