Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Maandag stormachtig en aanhoudend te zacht en nat..

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 4 februari 2016
20 jan 2016-9

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.


Op de foto: De ijsbaan in Zuidhorn dichtgevroren begin dit jaar of dat nog weer gaat lukken?

 

                  Zaterdag: Bewolkt en zacht met maximum van 10.4 C !

Zaterdag was een bewolkte dag en soms leek de zon dor te komen maar dat lukte niet echt. Het werd 10.4 C en de wind ZZW, matig tot krachtig. De barometer is dalende naar 1003.1 Hpa op nadering van meer nattigheid op de zondag.

Vannacht blijft het bewolkt en tegen de ochtend gaat het van het westen uit regenen. De temperatuur daalt nauwelijks en ligt de hele nacht rond 9 graden. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig.

Zondagochtend trekt de regen naar onze oosterburen weg en van het westen uit gaat de bewolking breken. In de middag zijn er enkele buien mogelijk met een kleine kans op een klap onweer. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden. De wind draait gedurende de ochtend van zuid naar zuidwest en blijft matig tot  krachtig. Nog meer wind staat er op het programma voor de maandag ! Het wordt een natte en onstuimige dag met zware windstoten tot 75 m per uur in onze regio !

De verdere verwachtingen: Veel bewolking en vrijwel iedere dag regen of enkele buien. Maandag veel wind en veel regen. Later in de week minder zacht.

Korte terugblik januari 2016:

Januari was toch wel een bijzondere maand: Ijzel, regel, sneeuw, ijsregen en hele zachte temperaturen en vorst alle ingrediënten waren aanwezig. Aantal dagen met vorst 10 dagen, laagste temperatuur was - 5.4 C. Aantal ijsdagen, dus niet boven nul over  24 uur: 4 dagen, de koudste max. was - 3.5 C. We konden dus schaatsen op de straten door ijzel maar op 25 januari zaten we weer in de "december lente" met een maximum van  + 13.5 C. De zon scheen ruim 55 uur. Aan neerslag 72 mm.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn