Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Aanhoudend wisselvallig zacht en veel wind.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 29 januari 2016
30 nov 2015-1

Weerspreuk: Geef januari een sneeuwtapijt, dan zijn we gauw de winter kwijt.


Op de foto: De meest dagen grijs en nat door veel regen.

De weerspreuk klopt deze keer wel. De winter is afgevoerd via de zijdeur en komt ook niet weer, voorlopig dan, want dat weet je nooit.

Het weer voor de vrijdag: Overwegend bewolkt, lokaal lichte regen en veel wind.

De vrijdag is overwegend bewolkt en valt lokaal lichte regen of motregen. In de loop van de middag en avond gaat het op meer plaatsen regenen. De maxima werd 10.8 C . De zuidwestenwind wordt (vrij) krachtig tot krachrtig met uitschieters in kracht 8. De max windstoot was 66 km per uur in Zuidhorn.  Opnieuw een onstuimige dag dus.

Komende nacht zijn er perioden met regen. De temperatuur daalt nauwelijks, de minimumtemperatuur ligt rond een graad of 8. De zuidwestelijke wind is vrij krachtig tot krachtig dus aanhoudend onstuimig.

Zaterdag overdag regent het op eerst op veel plaatsen. Er kan, met de nacht ervoor, tussen de 10 en 15 mm naar beneden komen. Er viel 16.8 mm. In de loop van de ochtend en middag wordt mogelijk droog. In de avond is er kans op een bui(en). De maximumtemperatuur van een graad of 9 wordt in de ochtend al bereikt. In de middag stroomt vanuit het noordwesten koelere lucht het land binnen en daalt het kwik enkele graden. De zuidwest- tot westenwind is matig tot krachtig.

Zondag bewolking enige regen en een graad of 8. De rest van de week wisselvallig soms veel wind en rond de 10 graden. De komende 2 weken geen winter, over 2 weken dan wel? nee maar we kunnen gewoon niet verder kijken dan 2 weken. hoewel 1 week voorruit is al ver genoeg.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn