Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: wisselvallig op vrijdag en in weekend.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 13 april 2016
13 april 2016-4

Weerspreuk: Maartse wind en aprilse regen, beloven voor mei de grootste zegen.

Op de foto: De regenmeter was goed gevuld met 35.7 mm na de heftige regen en onweersbuien afgelopen nacht.


                  Woensdag zon, donderdag mistige start !

Nu, dat ging even flink te keer afgelopen nacht. een zomers aandoende onweer en plensregen zorgde voor rake onweersklappen een ware vuurwerkshow en 35.7 mm aan regenwater gemeten met de officiele  Hellmann regenmeter, Ten Post 14, Lauwersoog 15, en Roodeschool 18 mm. Ook in Siegerswoude bij Drachten viel 36 mm.Er vandaag op woensdag perioden met zon en het is droog. Er ontstaan in de loop van de dag tevens stapelwolken en in de middag kan er zeer lokaal een enkele bui tot ontwikkeling komen. De middagtemperatuur een graad of 15. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in de middag wordt de wind overal noordelijk.

Donderdag begon dus met dichte mist,, overdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er enkele buien tot ontwikkeling met daarbij kans op onweer. Of wij er iets van meek krijgen is nog onzeker. We kregen inderdaad 1 bui met onweer en  0.9 mm in de regenmeter. De temperatuur liep op naar 16.2 C. De wind wordt matig uit zuidwestelijke richtingen.

De verwachtingen: Wisselvallig met vooral vrijdag en in het weekeinde geregeld buien, na het weekeinde overwegend droog met af en toe zon. De middagtemperatuur ligt tot zaterdag rond normaal ( 12 tot 14 graden), vanaf zondag liggen de maxima iets beneden normaal.

zonnige groet, Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn