Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Eerst meest droog, Pasen warmer, maar ook natter !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 20 maart 2016
7 febr 2015-10

Weerspreuk: Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en mei doet er ook nog wat bij.


* Een droge maart en nat april, dat is wat de boer graag wil ! We hebben al genoeg regen gehad, de weilanden en akkers zeer nat dus nu kunnen ze een beetje opdrogen de komende week !

Komende weekend klok 1 uur vooruit !


Op de foto: Zondag bewolkt en soms wat lichte motregen en dat geeft enige overlast !

   Dinsdag veel bewolking en rond 10 graden ! Pasen nog iets zachter, wel natter ?

De dinsdag in de ochtend een beetje zon de rest van de dag meest bewolkt bij een matige en soms vrij krachtige WNW wind. Het kwik boekt iets aan winst en komt uit op een graad of 10 en dat voelt al heel anders aan. De barometer staat vrijwel gelijk rond 1014.0 hpa.  

Komende nacht en woensdag overdag blijft het overwegend bewolkt en valt er lokaal af en toe regen of motregen. De minimumtemperatuur rond  5 graden, in de middag ligt de maximumtemperatuur rond 9 graden. Er staat een zwakke tot matige noord- tot noordwestenwind.

Dan de verdere verwachtingen richting en met Pasen: Eerst overwegend droog, rustig en te koud voor de tijd van het jaar ( 8 tot 10 graden ). Vanaf het einde van de week overgang naar wisselvallig weer en maxima die oplopen naar waardes rond het langjarig gemiddelde van  11 tot 13 graden. Dus wel warmer maar ook natter.
 

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn