Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Meest droog en bewolkt, volgende week pas wat neerslag ?

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 17 maart 2016
Dscn0009

Weerspreuk: Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en mei doet er ook nog wat bij.

* Een droge maart en nat april, dat is wat de boer graag wil ! We hebben al genoeg regen gehad, de weilanden en akkers zeer nat dus nu kunnen ze een beetje opdrogen de komende week !


Op de foto: duizenden krokussen in de stad Groningen als dit geen voorjaar is ?

   Donderdag zonovergoten, vrijdag veel bewolking en zelfs motregen !

Het heeft in de nacht naar donderdag gevroren. In Zuidhorn op normale waarnemingshoogte - 0.8 C en dat was de 7e nacht met vorst deze maand. Wat we daarna kregen op de donderdag was fantastisch weer, onbewolkt weinig wind en maximum 11.6 C. De zon scheen ruim 10,5 uur.

Donderdagavond kwam de bewolking al vanuit het noorden over ons heen en dat betekende geen vorst in de nacht en minimum 4.3 C. De vrijdag zelf bewolkt en de bewolking was "aan lekkage onderhevig" in de vorm van lichte motregen, nauwelijks meetbaar maar wel zichtbaar en voelbaar. En dat hadden we even niet gedacht dat het tot neerslag zou komen maar dat krijg je als er wolkenvelden over de noordzee drijven en veel vocht meenemen. Mogelijk dat in de namiddag van vrijdag nog even de zon maar dat is afwachten. Het kwik in de motregen en bewolking  niet hoger dan een graad of 6 a 7. Deze maand tot vandaag 27.2 mm aan regenwater niet veel en te bedenken dat er niet veel bij komt eindelijk weer eens een drogere maand.

In de nacht naar zaterdag is er in het algemeen veel bewolking en blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur 4 graden. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag verandert er niet veel in het weerbeeld. Het blijft overwegend bewolkt, in de middag kan hier en daar de zon zich even laten zien en het is droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden. De wind blijft noordwest tot noord, matig boven land, vrij kracht aan de kust.

Zondag weinig verandering in het heersende weerbeeld.


Dan de verdere verwachtingen: Veel bewolking ook wat zon en vanaf maandag kans op wat neerslag. Met middagtemperaturen rond 8 graden is het iets aan de frisse kant, normaal zitten we rond de 9 a 10 graden.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn