Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Op lange termijn: Droog, 5 graden overdag en vorst in de nacht !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 23 februari 2016
23 febr 2016-14

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.


Op de foto: Felle opklaringen en buien dat is het recept de komende dagen, Zuidhorn 23 februari 2016.

            Dinsdag zon, buien mogelijk met hagel.

De dinsdag morgen begon helder en autoruitenkrabben en 0.9 mm aan neerslag. De dinsdag zelf felle opklaringen maar ook buien met hagel. De wind matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen. Het was half tot zwaar bewolkt en er trekken dus  buien over het het land. De maximum temperatuur werd 8.1 C maar tijdens buien enkele graden lager. Er viel overdag 0.9 mm, totaal afgelopen 24 uur 1.7 mm totaal deze maand alweer 72.4 mm in de regenmeter. De zon scheen 4.3 uur vandaag.


Komende nacht zijn er opklaringen en neemt de buienkans tijdelijk af. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt. En er is een kleine kans op lokale gladheid. De wind wordt zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en opnieuw enkele buien , sommige met natte sneeuw. De temperatuur blijft rond 6 a 7 graden steken. De wind draait naar een westelijke richting en is zwak tot matig.

De verwachtingen: Donderdag nog een enkele (winterse) bui, daarna vrijwel overal droog. Temperaturen liggen met een maximum rond 5 graden iets onder het langjarig gemiddelde. in de nachten kans op lichte vorst.

 Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 23 febr 2016-18
  • 23 febr 2016-55

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn