Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Wisselvallig en veel wind !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 7 februari 2016
7 feber 2016-2

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.

Op de foto: De zondag gaf wind maar ook mooie opklaringen en eindelijk weer eens zonneschijn van betekenis, Zuidhorn 7 febr 2015.

 


Maandag onstuimig, zware windstoten en buien ! DINSDAG VEEL MINDER WIND !

Vanaf maandagochtend  van tijd tot tijd buien over het land, waarbij er kans is op hagel en onweer. De maxima komen uit op zo'n 8 graden. De wind draait naar het zuidwesten en neemt tijdelijk iets af in de ochtend om in de middag weer toe te nemen naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7 met windstoten. Aan zee mogelijk een volle storm windkracht 9. Er staat dus weer een onstuimig dagje met regen en buien op het weerprogramma. De max windstoot in Zuidhorn overdag was 72 km per uur bijna in "kracht 9" en in de avond nog zwaardere windstoten mogelijk.

Vannacht komen er nog buien voor, de kans op onweer is klein. De temperatuur ligt tussen 5 en 8 graden. De zuidwestenwind is krachtig tot hard, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig.Er komen zware windstoten tot 75 km/uur voor. 

Dinsdag een hele andere dag  DE WIND NEEMT FLINK GAS TERUG. overdag neemt de bewolking verder toe en nadert er van het zuidwesten uit een storing met regen. In de middag en avond regent het. De middagtemperatuur is ongeveer 7 graden. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig en wordt in de middag tijdelijk veranderlijk.

De verdere verwachtingen: Veel bewolking en vrijwel iedere dag regen of enkele buien. Het wordt met 5 tot 7 graden over dag  minder zacht. En de wind neemt af.

Korte terugblik januari 2016:

Januari was toch wel een bijzondere maand: Ijzel, regel, sneeuw, ijsregen en hele zachte temperaturen en vorst alle ingrediënten waren aanwezig. Aantal dagen met vorst 10 dagen, laagste temperatuur was - 5.4 C. Aantal ijsdagen, dus niet boven nul over  24 uur: 4 dagen, de koudste max. was - 3.5 C. We konden dus schaatsen op de straten door ijzel maar op 25 januari zaten we weer in de "december lente" met een maximum van  + 13.5 C. De zon scheen ruim 55 uur. Aan neerslag 72 mm.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 7 febr 2016

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn