Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Wisselvallig en rond 10 graden.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 28 maart 2016
28 maart 2016 3

Weerspreuk: Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil en mei doet er ook nog wat bij.

* Een droge maart en nat april, dat is wat de boer graag wil ! We hebben al genoeg regen gehad, de weilanden en akkers zeer nat dus nu kunnen ze een beetje opdrogen de komende week !


Op de foto: De wind was op 2e paasdag zeer nadrukkelijk aanwezig ook mooie wolkenluchten. Hagel op de dinsdag.

                  2e Paasdag onstuimig ! Dinsdag buien met hagel !

De Paasdagen verlopen wisselvallig. Zaterdag was het schitterend weer met veel zon, zondag regen en enkele buien maar ook zonnige momenten. De 2e Paasdag even iets ruiger weertype. Veel wind, aan zee tot kracht 9, bij ons krachtig en soms hard, windkracht 6 tot 7. Er zijn tal van activiteiten afgelast door de harde wind. Er is bewolking ook zon en enkele buien bij een maximum van rond de 12 graden. De maximale windstoot was 82 km per uur, dat is een zware windstoot tot in "kracht 9" en dat is niet mis ! Aan zee tot iets boven de 100 km per uur.

Dinsdag overdag is er vrij veel bewolking en komen er enkele buien voor. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Er vielen buien sommige met hagel. Er viel 3.0 mm aan neerslag en maximum 11.1 C, totaal deze maand 44.5 mm. De zon scheen ruim 1.5 uur.

Einde van de avond bereikt een gebied met buien het westen van ons land. Dit gebied van west naar oost over het land. Later in de nacht wordt het droog en de minimumtemperatuur ligt rond 5 graden. De wind waait eerst uit richtingen tussen zuid en oost en is matig, tijdens de buien draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land.

Woensdagochtend verloopt overwegend droog. In de middag opnieuw grote kans op enkele regenbuien. De maximumtemperatuur ligt rond 11 graden. In de ochtend is de zuidwestenwind nog krachtig en mogelijk hard, windkracht 6 tot 7. Dus een onstuimige dag staat ons opnieuw te wachten.


De komende dagen wordt het rustiger met een matige zuidwestenwind. Wel trekken nog regelmatig buien over het land met tussendoor zon. Voor de tijd van het jaar is het met 9 tot 12 graden aan de frisse kant. in het weekende tijdelijk nog iets warmer afnemende kans op neerslag.

 

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 28 maart 2016-1
  • 28 maart 2016-2
  • 28 maart 2016-4
  • 29 maart 2016

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn