Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Weekend meest droog op enkele bui na, daarna: Lente komt eraan ?

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 29 april 2016
29 april 2016-1

Weerspreuk: Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand. Broedt de spreeuw vroeg in april, er is een schone meimaand op til.

Op de foto: fraaie kring om de zon op 29 april 2016 in Zuidhorn.

           

             Vrijdag eerst regen, later meest droog !

Er is licht aan de horizon. De “ergste” regen en kou hebben we gehad en we zitten iets boven de 100 millimeter deze maand aan regenwater terwijl rond 40 normaal is, maar ja, wat is normaal tegenwoordig ! Er viel vandaag in de ochtend 1.0 mm.  Maar in d emiddag bui met hagel en nog een 2.9 mm erbij maakt het totaal deze maand op 103.7 mm en daarmee staan we landelijk wel aan de top ! Maar of we daar zo blij mee moeten zijn. Langzaam kruipt de temperatuur uit een diep dal en de drogere perioden hebben de overhand hoewel daar op de vrijdag met name in de morgen, nog weinig van te werken was.  Een regenzone boven het westen en noordwesten trekt in de loop van de ochtend naar het oosten en zuidoosten. In de rest van het land blijft het dan op een lokale bui na droog en in het noordwesten kan de zon nog doorbreken. De maxima liggen rond 11 graden. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind aan de noordwestkust mogelijk even hard.

Komende nacht is het meest bewolkt en nog kans op een bui. De minimumtemperaturen liggen rond de 4 graden. De wind neemt af,  aan het einde van de nacht zwak tot matig uit een zuidwestelijke richting.

Zaterdag overdag is het eerst  bewolkt en in het binnenland kan met name in de middag nog een enkele bui ontstaan. Later kan het in de loop van de dag opklaren. De middagtemperaturen liggen rond de 11 graden. De wind draait naar noordwest tot noord en is zwak tot matig.

De verwachtingen: Perioden met zon en vooral op maandag en dinsdag kans op regen of een bui. Eerst is het nog aan de koele kant, 11 tot 13 graden,  maar na woensdag stijgen de maxima waarschijnlijk naar waarden boven het langjarig gemiddelde en dat is 15 graden.

zonnige groet, Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn