Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Vrij zacht tot zacht en geen winter (meer)!

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 22 januari 2016
21 jan 2016-32

Weerspreuk: Geef januari een sneeuwtapijt, dan zijn we gauw de winter kwijt.

Wist  je dat :  Sneeuw wordt in Nederland vaker verwacht dan het valt !

Op de foto: Op donderdag fraaie berijpte bomen en winterse plaatjes en een ijsdag, vrijdag veel zon en de sneeuw werd steeds minder morgen is het weg, gelukkig hebben we de foto's nog......

Afgelopen nacht nog lichte vorst  - 2.7 C. Voorlopig is dit ook de laatste dan met vorst en gaan we over op een zacht weer type. Helemaal niet vreemd overigens, ook in de winter kan het flink zacht zijn, maar de winter is niet definitief weg we hebben nog ruim een maand waarin het nog flink kan winteren en zelfs maart wil nog weleens met een toegift komen.

Vrijdag zijn er opklaringen en veel zon in de ochtend en deel van de middag. Later neemt de bewolking van het westen uit toe en in de loop van de middag begint het in Zeeland te regenen. De regen breidt zich langzaam verder over het land uit. In het noordoosten valt de regen in de avond mogelijk op een bevroren ondergrond en dat veroorzaakt dan gladheid door ijzel. De middagtemperatuur loopt langzaam op naar iets boven het vriespunt. In de avond draait de wind naar een zuidwestelijke richting en is het overal boven het vriespunt.

Komende nacht trekt de regen weg en zijn er opklaringen maar er kan ook nevel en zelfs mist ontstaan als warme lucht over koude ondergrond trekt. De minimumtemperatuur rond 3 graden. De zuidwestelijke wind is matig..

Zaterdag begint de dag met name landinwaarts lokaal met mist en nog een kans op lokale gladheid. De vorst zit in de grond en is niet zomaar verdwenen. Later op de Zaterdag de zon en bewolking. Het blijft overal droog. De temperatuur loopt op naar 7 graden. De west- tot zuidwestelijke wind is matig. Zondag zon en bewolking en kleine kans op regen en 7 graden.

De weersverwachtingen: Eerst rustig en meest droog, later in de week wisselvalliger en meer wind, temperaturen rond 9 graden. De winter.......die is op wintersport !

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 22 jan 2016-2
  • 22 jan 2016-3
  • 22 jan 2016-4

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn