Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Van Winter naar Lente !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 24 januari 2016
17 jan 2017-4

Weerspreuk: Geef januari een sneeuwtapijt, dan zijn we gauw de winter kwijt.


Wist  je dat :  Sneeuw wordt in Nederland vaker verwacht dan het valt !

Op de foto: De winter lijkt al weer langgeleden, maar dit was vorige week zondag.

De weerspreuk klopt deze keer wel. De winter is afgevoerd via de zijdeur en komt ook niet weer, voorlopig dan, want dat weet je nooit. Zaterdag veel zon en ruim 9 graden ook de zondag een graad of 8 wel veel bewolking en soms wat lichte motregen maar geen grote hoeveelheden.

Maandag begon grijs na een zachte nacht met 8.3 C maar het zal nog gekker worden vandaag. De ochtend grijs en vochtig en weinig zon, na de middag volop de zon erbij en het kwik was in uitstekende stemming en stroomde uit naar 13.5 C en dat is zeer zacht. Overigens in 1947 in Maastricht 16.2 C op 16 januari en dat midden in de zeer strenge winter van 1947. Vandaag in Maastricht weer 16.2 C. De zon scheen vandaag ruim 4.5 uur en de wind matig en soms even vrij krachtig uit het "warme zuiden". Het bleef droog maar dat hadden we al gemerkt ! Morgen heel ander weer!

Dinsdag overdag zijn er eerst perioden met zon. In de loop van de dag wordt de bewolking langzaam dikker gevolgd  door enige regen. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden. De wind wordt zuidwest en neemt in de loop van de dag toe naar matig tot krachtig en in de middag al een max windstoot van  53 km per uur. de wind neemt vanavond  nog wat verder toe, langs de kust mogelijk naar stormachtig, 8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied zijn dan zware windstoten mogelijk van ongeveer 80 km/uur en dan lijkt het weer op herfst dan voorjaar.

De verwachtingen: Vanaf woensdag meer wisselvallig weer met meer wind en dagelijks neerslag. Met een middagtemperatuur rond 9 graden is het vrij zacht.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn