Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor komend weekend : Zon, bewolking, n/oostelijke wind, 6 graden en vorst in de nacht.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 25 februari 2016
25 febr 2016-3

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.

Op de foto: Mooie winterse plaatjes in de ochtend van 25 februari en sneeuwdekje van  bijna 2 centimeter, Zuidhorn 25 februari 2016.

          Zaterdag zonnige ochtend later meer bewolking wel droog.

De donderdag begon met een fraaie sneeuwdekje van bijna 2 centimeter na een nacht met lichte vorst,  - 0.6 C. De sneeuw bleef niet lang, want met het oplopen van de temperatuur verdween de sneeuw "als sneeuw voor de zon : Het werd een dag met bewolking,  zon, felle opklaringen en enkele winterse buien, dit alles bij een maximum van 5.7 C en een meest matige WNW wind. De zon scheen ruim 4 uur vandaag. Totaal deze natte maand 76.5 mm.

De vrijdag begon zonnig en groot deel van de ochtend bleef het zonovergoten. Later meer stapelbewolking. In de nacht - 1.3 C de 7e dag deze maand met lichte vorst. Er staat weinig wind uit westelijke richtingen en het kwik loopt op naar een graad of 6. De barometer vrijwel gelijk blijvend rond 1013. 0 Hpa. Later draait de wind naar OZO richtingen.

Zaterdag overdag was er naast flinke perioden met zon ook tijdelijk stapebewolking. De temperatuur liep op 6.9 C. De noordoostelijke wind matig dus een beetje kouder ook voor het gevoel. De zon scheen ruim 7.5 uur na een minimum van  - 0.9 C. Een heerlijke winterse dag.

Komende nacht is er nauwelijks bewolking en in het noordoosten is er kans op mist. De minimumtemperatuur daalt naar 1 of 2 graden onder het vriespunt. De noordoostenwind is matig.

Zondagochtend lost (eventuele) mist op. Verder is er weer veel ruimte voor de zon en blijft het droog. Alleen in het noord(west)elijk kustgebied trekken er wolkenvelden over en is er kans op een lichte regenbui. De middagtemperatuur ligt rond 6 graden. De noordoostenwind neemt overdag toe naar matig tot vrij krachtig en maakt het voor het gevoel vrij koud.

De verdere verwachtingen: Eerst zonnige perioden, droog en temperaturen iets onder normaal, rond de 5 a 6 graden. Dit alles bij een matige wind uit richtingen tussen noord en n/oost. In de nachts lichte vorst. Vanaf dinsdag overgang naar een wisselvallig weertype met geregeld regen (mogelijk eerst nog (natte) sneeuw en langzaam oplopende temperaturen..

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 25 febr 2016-4
  • 25 febr 2016-6
  • 25 febr 2016-9
  • 25 febr 2016-1
  • 25 febr 2016-20

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn