Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Koude nachten met lichte tot matige vorst

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 15 februari 2016
15 febr 2016

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.

Op de foto: De maandag droog en een noordelijke wind en wolkenvelden prachtig door de laagstaande namiddagzon beschenen,  15 februari 2016.

     

       Dinsdag zonovergoten na nacht met lichte vorst, komende nacht weer lichte vorst .

De barometer is de komende dagen blikvanger. Dinsdag een maximum van 1037.7 HPA.  We liggen onder hogedruk dus dit keer droog veel zon en vrij rustig. Hogedruk is niet altijd helder en zonnig en kan ook zwaar tegenvallen met mist en en laaghangende bewolking maar niets van dit alles.

Dinsdag:  Het was dinsdag rustig weer met veel zon. De temperatuur liep op naar 6.2 C en er was vrijwel geen wind. De barometer staat zeer hoog met ruim 1037.7 Hpa en de zon scheen vandaag ruim 7.8  uur !   Afgelopen nacht een minimum van  - 3.4 C. Een prima winterdag zou ik zeggen. Morgen gaan en komende nacht gaan we weer op herhaling maar wel iets meer bewolking.

Komende nacht koelt het onder een wolkeloze hemel en bij weinig wind sterk af en gaat het op veel plaatsen licht en mogelijk matig vriezen. De zwakke tot matige wind komt uit het oost tot zuidoosten.

Woensdag overdag is het (vrij)zonnig maar ook bewolking. De middagtemperaturen liggen rond de 3 tot 5 graden en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind

De verdere verwachtingen: Op donderdag en vrijdag nog vrij koud met kans op wat winterse neerslag, daarna een overgang naar een wisselvallig en zacht weertype met daarbij een toename van de wind.

 

 Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn