Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Geleidelijk kouder, weekend winter met beetje sneeuw !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 12 januari 2016
12 jan 2016-21

Weerspreuk: Geef januari een sneeuwtapijt, dan zijn we gauw de winter kwijt.


Op de foto: Dinsdag zon wolkenvelden en enkele buitjes, verder ligt de ijsbaan er mooi "ijsvrij" bij, maar dat gaat wel veranderen, in de sloten trouwens nog steeds de restanten van de ijzelwinter, en fraaie regenbogen in de ochtend van woensdag 13 jan 2016.

De winter komt eraan, tenminste zo lijkt het. De temperatuur gaat vooral in het weekend tijdelijk flink onderuit met vorst in de nacht en overdag rond het vriespunt. Er kan ook wat sneeuw vallen, met nadruk op wat, want de hoeveelheden die verwacht worden loopt niet in de centimeters. De temperaturen dalen op een nieveau dat er sneeuw blijft liggen maar dan moet het wel vallen. Maar ok, het wordt weer winter en ook de rest van het land hoeft niet weer toe te kijken en krijgt ook een portie winterweer, maar de "ergste" kou toch weer voor n/oost Nederland.

De dinsdag een dag met periodiek de zon, wolkenvelden en enkele buitjes. Afgelopen nacht 4.7 C en overdag vrij zacht met een maximum van 7.2 C. De wind z/west matig. De zon scheen 1.9 uur en er viel 1.3 mm regen, totaal deze maand 23.5 mm.

Woensdag overdag blijft het overwegend bewolkt en in de loop van de dag trekt een volgend gebied met (buiige) regen van west naar oost over het land. De middagtemperatuur ligt rond 7 graden. Er waren mooie regenbogen zichtbaar. De west- tot noordwestenwind is matig tot  vrij krachtig. In de avond volgen er enkele opklaringen en draait de wind naar zuidwest tot zuid.

Komende nacht verloopt meest droog met opklaringen. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind. De temperatuur daalt naar iets boven het vriespunt dus kans op gladheid.

Donderdag overdag zijn er perioden met regen. Meer landinwaarts kan de neerslag als natte sneeuw vallen, vooral in het noorden en oosten en later op de dag. De maximum temperatuur een graad of 3 a 4. In de avond is droge sneeuw in het noorden en oosten niet uit te sluiten. De wind is zuidelijk en matig.In de avond draait de wind in het zuidwestelijk kustgebied naar west tot noordwest en neemt daar toe naar stormachtig.

En dan de lange termijn: Geleidelijke overgang naar een koud weertype met kans op wat winterse neerslag. Tot het weekend overdag rond 4 graden en in de nacht dicht bij nul. Vanaf zaterdag komt het kwik een aantal dagen rond nul of iets daarboven met in d enachten lichte en mogelijk matige vorst. En dan hebben we weer winter. De kans op sneeuw blijft, zoals het nu lijkt, klein. Of het een "blijvertje" is..... zover gaan we nog niet laat het eerst maar koud worden.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 12 jan 2016-2
  • 12 jan 2016-23
  • 13 jan 2016-2

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn