Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor de komende dagen: Aanhoudend vrij zacht, wisselvallig en veel wind !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 31 januari 2016
31 jan 2016-3

Weerspreuk: In februari blote armen, dan vriest het met Pasen tot in de darmen.

Op de foto: De regenmeter waren weer goed gevuld de afgelopen dagen, totaal deze maand bijna 72 mm. Zondag ook enig hagel.

Zondag eerst meest droog in de avond regen ! Ook Februari begint niet met winterweer !

Zaterdagavond her en der in de provincie stevige buien met onweer en hagel, o.a. in Winsum en Roodeschool. Aan neerslag hier in Zuidhorn 0.9 mm. De minimum temperatuur was 2.6 C. Totaal deze maand aan neerslag in Zuidhorn 71.6 mm.  Zondag overdag bewolking soms even de zon maar niet veel en een graad of 8. In de avond neemt de kans op regen toe en ook komende nacht perioden met regen.

Maandag was overdag is het overwegend bewolkt. Af en toe kan er wat lichte motregen vallen, maar de droge perioden waren in de meerderheid. Wat ook in de meerderheid was was de wind, zware windstoten tot 72 km per uur, bijna tot in kracht 9,  zorgden voor een onstuimige maandag. Het werd 11.3 C als maximum.

Vannacht zijn er wolkenvelden en komen er nog enkele buien voor. In het zuidoosten blijft het regenen. Met temperaturen rond 8 graden is het zacht. De zuidwestenwind blijft flink doorstaan en is (vrij) krachtig, aan de kust krachtig tot hard en in het Waddengebied af en toe stormachtig met zware windstoten.

Ook dinsdag blijft het onstuimig. Het is wisselend bewolkt met een enkele bui. De temperatuur ligt rond 9 graden. De westen- tot zuidwestenwind is (vrij) krachtig, aan de kust krachtig tot hard en in het Waddengebied af en toe stormachtig met nog steeds kans op zware windstoten.

De verdere verwachtingen: Vrij veel bewolking en van tijd tot tijd regen of een bui. Met uitzondering van woensdag aanhoudend vrij zacht met temperaturen ruim boven normaal.

Korte terugblik januari 2016:

Januari was toch wel een bijzondere maand: Ijzel, regel, sneeuw, ijsregen en hele zachte temperaturen en vorst alle ingrediënten waren aanwezig. Aantal dagen met vorst 10 dagen, laagste temperatuur was - 5.4 C. Aantal ijsdagen, dus niet boven nul over  24 uur: 4 dagen, de koudste max. was - 3.5 C. We konden dus schaatsen op de straten door ijzel maar op 25 januari zaten we weer in de "december lente" met een maximum van  + 13.5 C. De zon scheen ruim 55 uur. Aan neerslag 72 mm.

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn