Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Aanhoudend koud herfstweer, minder zon en wat regen !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 11 oktober 2015
11 okt 2015

Weerspreuken; Worden de bladeren geel en krom, kijk dan naar uw kachel om.

Zon op: dinsdag 7.54 uur, onder : 18.50 uur.


Op de foto : Mooie zonsondergang zondagavond na zonovergoten dag, aan de horizon wat sluierbewolking, Zuidhorn op 11 oktober 2015. Verder kring om de zon door hoger bewolking op maandag.

De bakens zijn flink verzet. Vanaf zondag gevoelig kouder en de nieuwe week overdag rond 10 graden en in de nachten rond 2 a 3 graden en soms iets kouder. De weerkaarten zien er zeer "winters" uit. Als we 2 maanden verder in de tijd waren dan kregen we compleet winter met ijsvorming, maar "als" telt niet in de weerkunde. Het wordt gewoon kouder wat helemaal niet vreemd is in oktober. We gaan steeds verder in de tijd en oktober is de overgangsmaand richting winter. Kan het begin oktober nog 20 graden worden eind oktober is 12 graden als maximum niets bijzonders dus een behoorlijke terugval hoort er bij. We krijgen meest droog weer met geregeld zon en een koude oostelijke wind.

De nacht naar zondag helder en minimum van 2.8 C. Tot vorst kwam het niet door de doorstaande wind, als de atmosfeer helemaal tot rust komt en onbewolkt dan kan het kwik eerder een avontuurtje wagen richting het vriespunt. Zondag zelf was een schitterende dag met alleen zon, blauwe luchten en een matige en soms vrij krachtige oostelijke wind niet warmer dan 10.9 en 9.6 uur de zon erbij.. De barometer staat meest gelijk rond 1022 Hpa en een luchtvochtigheid rond 50 %.

De nacht naar maandag koud met minimum van  2.3 C en vorst aan de grond. Eerst was de lucht diep blauw later meer hoge bewolking vanuit het westen, ja uit het westen dat is al "slecht" teken de wind is oost maar de bewolking komt uit het westen. Het werd maximaal 8.6 C en een matige oostelijke wind.

Vannacht wordt de bewolking dikker en zijn er nog maar enkele opklaringen. Het blijft wel droog. Onder de bewolking wordt het wat minder koud dan afgelopen nacht met minimumtemperaturen rond de 3 graden. Er staat een zwakke tot matige oost- tot noordoostenwind.

Dinsdag overdag is er meer bewolking, maar ook wat zon. Het blijft tot in de middag overal droog, maar tegen de avond is wat regen in het noorden mogelijk. De middagtemperaturen liggen rond de 9 graden. De noordoostenwind neemt toe tot matig en langs de kust tot (vrij) krachtig. Al met al geen aangenaam weer met die bewolking, wind en mogelijk wat regen.

De verwachtingen: Aanhoudend vrij koud weer met meer bewolking dan zon en vanaf woensdag dagelijks kans op wat regen. Maxima rond 9 graden en vooral de eerste dagen kans op minima dichtbij het vriespunt later iets minder koud in de nachten en overdag rond 11 a 12 graden.

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 12 okt 2015

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn