Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Zaterdag onstuimig, zondag bewolkt oplopende temperatuur.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 20 december 2014
20 dec 2014-1

Op de Foto's : Buienluchten met onweer en hagel en regenboog en kletsnat, dat waren de ingrediënten voor de zaterdag, 20 december 2014, Zuidhorn.


Zon op: zondag: 8.46 uur, onder 16.29 uur.

Weerspreuk : December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.


Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

Opgesteld 20 dec 2014, 17,00 uur.
Het actuele weer zaterdag 20 december 2014: De zaterdag was meest bewolkt, soms ook even de zon erbij en de hoofdrol was voor de wind, vrij krachtig tot krachtig met max windstoot van 60 km per uur. Bijzonder onstuimig dus. De zon scheen 0.7 uur vandaag en enkele buien met hagel en in de middag ook slag onweer. De bovenkamer is dus flink verkouden ! De neerslag viel mee 1.7 mm overdag, totaal deze maand 71.0 mm, elders in het land tot 100 mm aan regenwater. De maximum van  8.5 C en de minimum  temperatuur 5.0 C. De barometer stijgt iets naar 1014.0 Hpa om 17. 00 uur.

Komende nacht zijn er af en toe brede opklaringen en blijft het droog. De wind neemt verder af matig. De minimumtemperatuur wordt omstreeks 4 graden.

Zondag neemt de bewolking verder toe en in de middag mogelijk enige regen. De temperatuur loopt op verder op naar 9 graden in de middag en tot 11 graden in de avond. De wind is WZW neemt verder toe naar vrij krachtig tot krachtig.

De verdere verwachtingen: Wisselvallig met eerst veel wind en temperaturen ruim boven normaal. Vanaf donderdag dalende temperaturen zowel overdag als in de nachten naar rond 6 graden overdag en iets boven nul in de nachten.  

De verwachtingen blijven dus zacht, onbestendig en soms veel wind.. Anti-winterweer dus. De winter is op wintersport, hoewel......, ook daar weinig sneeuw tot nu toe. Hoorde gisteren een weervrouw zeggen dat het in de wintersportgebieden schrijnend was zo weinig sneeuw. Ik vind het meer een luxe probleem en schrijnend vind ik bepaald niet de juiste woordkeuze in dit geval, dan zijn er wel ergere dingen. We hebben jaren veel sneeuw gehad in de Alpenlanden en nu valt het wat tegen, we hebben heus geen "recht" op sneeuw. Je krijgt het en anders maar niet ! En dan die onbelangrijke "Witte Kerst" verwachtingen, die verwachting is niet 80 %, geen 50 % en ook geen 30 %, die is 100 %................. GROEN !

 

 

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 20 dec 2014-4
  • 20 dec 2014-5

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn