Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Vandaag eerst regen en veel wind, in het weekend winter ?

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 24 december 2014
9-2-2013-21

Op de Foto : Of het er zo uit komt te zien weet ik niet, gelukkig hebben we de foto's nog,  25 december 2014, Zuidhorn.

Zon op: vrijdag: 8.48 uur, onder 16.32 uur.


Weerspreuk : December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.


Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

Opgesteld 25 dec 2014, 8.30 uur.
Het actuele weer 1e Kerstdag 25 december 2014: Krijgen we serieus winter ? De weerkaarten zijn nog steeds goed gestemd ! Eerst vandaag, 1e Kerstdag:  Half tot zwaarbewolkt en kans op enkele bui en ongeveer 7 graden, komende nacht kans op een winterse bui en temperaturen dicht bij het vriespunt en kans op gladheid mogelijk ook een enkele mistbank. De wind neemt verder af.

Tweede Kerstdag meest droog en af en toe wat zon en overdag een graad of 4. de wind gaat van Z/west meer naar zuid en later Z/oost, meest matig.

En dan de zaterdag: Het lijkt er nog steeds op dat we in de nacht van vrijdag op zaterdag met een depressie te maken krijgen die (veel ?) neerslag geeft, ook kans op winterse neerslag dus sneeuw van betekenis en veel wind. De koers is afhankelijk hoeveel we er van mee krijgen, het blijft kilometer werk, maar dat het sneeuw is lijkt wel de verwachting met alle ongemakken vandien. Of het werkelijk tot een sneeuwdek komt? Mogelijk lijkt vooral het midden en zuiden van het land de meeste neerslag/sneeuw te krijgen Als het allemaal doorzet dan volgende week grote kans op tijdelijk ? aanhoudend winterweer met overdag temperaturen rond nul en 's nachts lichte tot matige vorst en boven een sneeuwdek kan het kwik een flink avontuurtje maken naar - 5 tot - 9 graden. Maar het moet allemaal nog. Zou het dan toch nog lukken, het is niet voor niets winter, toch ? We wachten af.

 


zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn