Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Vanaf zondag vrij koud !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 7 oktober 2015
7 okt 2015-10

Weerspreuken; Worden de bladeren geel en krom, kijk dan naar uw kachel om.

Zon op: donderdag 7.52 uur, onder : 19.02 uur.


Op de foto : Moeten we al maatregelen nemen voor de kou volgende week, het wordt gevoelig kouder !

De bakens worden flink verzet de komende tijd. Vanaf zondag gevoelig kouder en de nieuwe week overdag rond 10 graden en in de nachten rond 3 graden en soms iets kouder. De weerkaarten zien er zeer "winters" uit. Als we 2 maanden verder in de tijd waren dan kregen we compleet winter met ijsvorming, maar "als" telt niet in de weerkunde. Het wordt gewoon kouder wat helemaal niet vreemd is in oktober. We gaan steeds verder in de tijd en oktober is de overgangsmaand richting winter. Kan het begin oktober nog 20 graden worden eind oktober is 12 graden als maximum niets bijzonders dus een behoorlijke terugval hoort er bij. We krijgen meest droog weer met geregeld zon en een koude oostelijke wind.

Woensdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en komt er een enkele bui voor. De middagtemperatuur werd 18.3 C. De zuid- tot zuidwestenwind was matig. De barometer stijgt voorzichtig en staat nu op 1010.5 Hpa. Gisteravond nog regen 2.4 mm en woensdagavond kwam daar nog 5.0 mm bij ! en dat was toch weer meer dan verwacht.

Donderdag was een beetje een saaie dag, weinig wind, weinig zon, weinig regen maar veel bewolking en maximum 16.6 C na minimum van 13.9 C. Er viel overdag 0.2 mm aan neerslag, weinig spectaculairs over het weer te melden.

Komende nacht blijft er tamelijk veel bewolking aanwezig met plaatselijk nog lichte (mot)regen. De temperatuur daalt naar een graad of 10, in langdurige opklaringen naar ongeveer 6 graden. De wind wordt veranderlijk en zwak.

Vrijdag overdag blijft de bewolking overheersen, al kan ook af en toe de zon doorbreken. Het blijft meest droog. De middagtemperatuur ligt rond de 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting. De wind zoekt al meer een andere hoek op om vervolgens naar N/oost tot oost te draaien en dan komt de transport van kouder weer opgang. De media klopt de boel weer flink op dat het koud wordt en begint al met gevoelstemperaturen en we zien vreselijke weerfoto's van winterjassen, handschoenen en gebreide mutsen. Het moet niet gekker worden alsof we het niet overleven bij 10 graden.

De verdere vooruitzichten, zaterdag nog bewolking ook zon,  zondag steeds meer zon en overdag 10 graden en een  beetje een schrale oostelijke wind en in de nachten enkele graden boven nul, misschien moeten er de komende dagen autoruiten worden gekrabd, nou dat is pas erg !!!!

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn