Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Opnieuw zeer onstuimig en zeer zacht !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 22 december 2014
22 dec 2014

Op de Foto's : De windmeter geeft "dikke windkracht 7" aan en 12.0 C boterzacht en zeer onstuimig, 22 december 2014, Zuidhorn.

Zon op: dinsdag: 8.46 uur, onder 16.29 uur.


Weerspreuk : December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.


Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

Opgesteld 22 dec 2014, 8.30 uur.
Het actuele weer maandag 22 december 2014: De maandag begint met veel bewolking en zeer onstuimig met al een maximale windstoot van  80 km per uur tot in windkracht 9 !!!. Verder valt de zeer zachte temperatuur op vandaag, het kwik liep op naar 12.3 C  en dat heeft echt weinig met winter te maken maar dat hoort er ook zo nu en dan bij.  Aan regenwater niet veel vandaag 0.3 mm totaal overdag.

Dinsdag verandert er niet veel. Het blijft bewolkt, regenachtig en zacht met zowel in de nacht als overdag temperaturen die tussen de 10 en 12 graden liggen. De zuidwestelijke wind is (vrij) krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 en nog steeds windstoten 60 tot 70 km per uur.

De verdere verwachtingen richting Kerst geven een iets kouder of minder warm weerbeeld en soms ook de zon weer te zien. Het blijft wisselvallig en zacht weer met veel bewolking en van tijd tot tijd regen. Vanaf donderdag af en toe zon en minder zacht met dalende maximum temperaturen  naar ongeveer 5 graden en minimumtemperaturen richting het vriespunt.

 De verwachtingen blijven dus zacht, onbestendig en soms veel wind.. Anti-winterweer dus. De winter is op wintersport, hoewel......, ook daar weinig sneeuw tot nu toe. Hoorde gisteren een weervrouw zeggen dat het in de wintersportgebieden schrijnend was zo weinig sneeuw. Ik vind het meer een luxe probleem en schrijnend vind ik bepaald niet de juiste woordkeuze in dit geval, dan zijn er wel ergere dingen. We hebben jaren veel sneeuw gehad in de Alpenlanden en nu valt het wat tegen, we hebben heus geen "recht" op sneeuw. Je krijgt het en anders maar niet !

En dan die onbelangrijke "Witte Kerst" verwachtingen, die verwachting is niet 80 %, geen 50 % en ook geen 30 %, die is 100 %................. GROEN !

 

 

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn