Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Meer zon en flink kouder !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 9 oktober 2015
9 okt 2015

Weerspreuken; Worden de bladeren geel en krom, kijk dan naar uw kachel om.


Zon op: Zaterdag 7.55 uur, onder : 18.57 uur.


Op de foto : Vrijdag veel bewolking en slechts weinig zon, de komende dasg krijgen we meer zon maar ook kouder !

De bakens worden flink verzet de komende tijd. Vanaf zondag gevoelig kouder en de nieuwe week overdag rond 10 graden en in de nachten rond 3 graden en soms iets kouder. De weerkaarten zien er zeer "winters" uit. Als we 2 maanden verder in de tijd waren dan kregen we compleet winter met ijsvorming, maar "als" telt niet in de weerkunde. Het wordt gewoon kouder wat helemaal niet vreemd is in oktober. We gaan steeds verder in de tijd en oktober is de overgangsmaand richting winter. Kan het begin oktober nog 20 graden worden eind oktober is 12 graden als maximum niets bijzonders dus een behoorlijke terugval hoort er bij. We krijgen meest droog weer met geregeld zon en een koude oostelijke wind.

De vrijdag meest bewolkt, weinig neerslag overdag, weinig zon en weinig wind. Het werd 15.6 C als maximum bij een zwakke noordelijke wind. De barometer staat stationair op 1022 Hpa. gisteravond nog 1.0 mm totaal komt daarmee op 14.9 mm  voor deze maand. Er komt voorlopig niets meer bij aan neerslag.

Vannacht zijn er naast wolken soms ook bredere opklaringen er is kans op mist bij langdurige opklaringen. De temperatuur daalt naar ongeveer 8 graden. De wind is noordelijk en zwak.

Zaterdagochtend is er vrij veel bewolking, in de loop van de dag komt er van het oosten uit steeds meer ruimte voor de zon. Het blijft droog. De maxima liggen rond 14 graden. De wind draait in de loop van de ochtend naar oost tot noordoost en is matig, windkracht 3 tot 4.

De verdere vooruitzichten, zaterdag nog bewolking ook zon,  zondag veel zon en overdag 10 graden en een beetje een schrale oostelijke wind en in de nachten enkele graden boven nul, misschien moeten we de komende dagen autoruiten krabben. Flink koud voor de tijd van het jaar, dat is ook de tendens voor de komende week !

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 9 okt 2015-1

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn