Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Dinsdag af en toe zon en enkele buien !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 16 december 2014
16 dec 2014

Op de Foto: Zon en bewolking, Stad Groningen, 16 december 2014.

Zon op: woensdag: 8.43 uur, onder 16.28 uur.

Weerspreuk : December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.


Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!


Het actuele weer dinsdag 16 december 2014: De dinsdag begon met opklaringen en 1.1 mm aan neerslag afgelopen nacht. Het kwik daalde naar 2.9 C Het is verder wisselend bewolkt en in de middag stevige buien en er kwam nog 4.1 mm bij. Het werd maximaal 6.5 C. De wind draait in de middag van zuidwest naar noordwest was matig tot vrij krachtig. Totaal deze maand al 49.4 mm aan regenwater.

Vanavond zijn er opklaringen en daalt het kwik rond 2 graden, later neemt van het westen uit de bewolking toe. In de loop van de nacht gaat het regenen en loopt de temperatuur op naar 4 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Woensdag begint met regen die in d eloop van d eochtend wegtrekt. In de middag wordt het droog en mogelijk even de zon erbij.In de middag neemt de wind iets af. Het kwik stijgt van een graad of 6 in de ochtend naar rond de 9 graden in de avond. We komen tijdelijk in zachtere lucht.

De verdere verwachtingen: Wisselvallig en vrij veel wind. Dagelijks regen. Met temperaturen van ruim boven de 10 graden zitten we tijdelijk ruim in het jasje. In het weekend weer kouder naar 7 graden maar ook dat is veel te warm voor medio december. Anti-winterweer dus. De winter is op wintersport, hoewel......, ook daar weinig sneeuw tot nu toe.

 


zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn