Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Eerst regen later droger en oplopende temperaturen !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 17 december 2014
15 nov 2014

Op de Foto: Veel bewolking, regenachtig en zonloos, Zuidhorn, 17 december 2014.


Zon op: vrijdag: 8.43 uur, onder 16.28 uur.

Weerspreuk : December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.


Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

Opgesteld 17 dec 2014, 18.30 uur. Update volgend weerbericht: vrijdag 19 december 2014:


Het actuele weer woensdag 17 december 2014: De woensdag begon met regen na een minimum van  2.0 C. Deze temperatuur werd al vroeg in de avond bereikt toen het nog helder was, later bewolking en oplopende temperaturen. De regen trekt in de loop van de ochtend naar onze oosterburen weg. Vanmiddag wordt het van het westen uit droger maar opklaringen lijken er niet aan te pas te komen. Het kwik loopt op van een 6 graden overdag naar 9.4 C als maximum. Aan regen 3.8 mm overdag, totaal deze maand 53.8 mm. We komen een aantal dagen in de warmere sector. De ZZWind was matig tot vrij krachtig. We hebben deze maand al ruim 53.8  mm in de regenmeter en de teller loopt nog !

Komende nacht blijft het bewolkt en gaat het van het westen opnieuw regenen. Het kwik daalt nauwelijks en blijft rond de 9 graden schommelen.

Donderdag overdag is er veel bewolking periodiek enige regen of motregen. Met een maximum van rond de 11 a 13 graden is het ronduit zacht, boterzacht mag je wel zeggen. De wind Z/west, matig tot krachtig dus een beetje onstuimige maar zeer zachte dag.

De verwachtingen blijven zacht, onbestendig en soms veel wind. Het kwik eerst ruim boven normaal in het weekende iets lager met met 8 graden nog steeds boven normaal. Anti-winterweer dus. De winter is op wintersport, hoewel......, ook daar weinig sneeuw tot nu toe.

 

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn