Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Herfst begint met zon, bewolking en meest droog, max. rond 21 graden !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 21 september 2016
21 sept 2016

Weerspreuk: Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand.

  Als de spinnen vlijtig weven, zullen we mooi weer beleven


Op de foto: de Passie bloem bloeit vol passie door in deze prachtige nazomer die we hebben aan het begin van de astronomische herfst, Zuidhorn 21 september 2016. Kring om de zon op 22 september 2016 in Zuidhorn.

                    Geregeld zon op de donderdag en iets boven de 20 graden.

Donderdag begint de astronomische herfst. Om 16.21 uur duurt de dag evenlang als de nacht daarna is  de nachtlengte langer dan de daglengte. Voor de meteorologen was de herfst al begonnen op 1 september maar volgens de kalender vandaag dus. Van herfst is geen sprake meer nazomer. Trouwens.... er is geen jaargetijde die zo vaak, negatief trouwens, wordt genoemd als de herfst. ls het in de winter regent dan "lijkt het wel herfst", als het in de zomer regent en veel wind, "het lijkt wel herfst", als het in het voorjaar regent en veel wind  "het lijkt wel herfst". Maar herfst kan ook mooi rustig en droog en zonnig zijn dus herfst verdient eigenlijk een betere status dan altijd het negatieve kant van slecht weer.

Werd het woesndag 21.0 C vandaag komen weer hier weer dicht bij in de buurt. De nacht was met 9.6 C aan de frisse kant. Overdag zon en veel sluierbewolking wat weer een mooie "Halo" geeft, breking van het zonlicht door de ijskristallen op grote hoogte, en dat verschijnsel geeft meestal aanleiding tot een weersverslechtering. Er komt inderdaad meer bewolking en mogelijk een spat regen vannacht maar wat er van overblijft is afwachten.

Komende nacht zijn er dus wolkenvelden en vooral in het westen en noordwesten kan in de loop van de nacht wat regen vallen. Lokaal is er kans op een mistbank. De minimumtemperatuur ligt rond 12C. De wind is zwak, langs de kust matig en komt uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Vrijdagochtend is er veel bewolking en lokaal valt er lichte regen. In de middag blijft het op de meeste plaatsen droog en komt van het westen uit de zon steeds meer tevoorschijn. De maximumtemperatuur ligt rond 19 C . De wind draait in de loop van de ochtend van zuidwest naar west en is overwegend matig.

De weekend verwachtingen: Eerst vrij warm met maxima boven de 20 graden, maar ook af en toe een kleine hoeveelheid regen vooral op de zondag. Na het weekeinde een overgang naar een weertype met meer wind, geregeld regen en maxima die dalen naar normale waarde van 16 a 18 graden. Gaat het roer dan om ?

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 22 sept 2016
  • 22 sept 2016-1

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn