Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De bezem door de atmosfeer, Kerst (boter) zacht met dubbele cijfers en veel wind.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 21 december 2016
3 jan 2016-11

Weerspreuken: December veranderlijk en zacht,
een hele winter zonder kracht.

December koud en wel besneeuwd,
zo maakt de grote schuren maar gereed.

Op de foto: Terugblik op mooie plaatjes in 2016: Fraaie ijzel op de takjes op 3 jan 2016.

De bezem gaat door de atmosfeer en het kwik loopt steeds verder op. Met
Kerst in de dubbele cijfers, dus (roomboter) zacht en veel wind, matig tot krachtig, kracht 4 tot 6 met uitschieters in 7 zijn mogelijk. En zo krijgen we geen witte Kerst en geen groene Kerst maar een winderige Kerst ! En zacht, vorig jaar De Bilt beide kerstdagen 14.0 C en 14.4 C en Eelde deed er niet voor onder met 13.3 C en 13.9 C. Ook Zuidhorn deed vrolijk mee met de warmte en 14.0 C. Maar ik denk niet dat het nu weer zo warm  verloopt.  

Het is op de donderdag bewolkt mogwelijk nog de zon in de middag maar dat is afwachten. De maximumtemperatuur ligt rond 7 C. De zuidwestelijke wind is matig, soms vrij krachtig.

Vanavond en komende nacht breiden de opklaringen zich verder over het land uit. Plaatselijk dan mist of laaghangende bewolking. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 3 C, mocht het helder en opklaren dan mogelijk dicht bij het vriespunt uit. De zuidwestelijke wind is boven land zwak tot matig.

Vrijdag overdag is er vrij veel bewolking en (eventuele) mist lost in de ochtend op. In de avond gaat het van het westen uit af en toe regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 7 C . De zuid- tot zuidwestenwind is eerst matig later tot vrij krachtig en mogelijk krachtig. In de kustgebieden is er dan zelfs kans op zware windstoten van 75 km/uur. 

Vooruitzichten: In het kerstweekeinde zacht met veel wind. Af en toe wat regen, maar overdag ook droge perioden. Vanaf dinsdag minder zacht, meest droog en in de nacht en ochtend kans op mist.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn