Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Begin van de week nog kans op buien, daarna: Lente en flinke stijging van temperatuur.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 30 april 2016
30 april 2016-1

Weerspreuk: Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand. Broedt de spreeuw vroeg in april, er is een schone meimaand op til.


Op de foto: Fraai weer op de zaterdag en mooi om tochtje te maken op het Hoendiep, 30 april 2016 in Zuidhorn.

          

             Zaterdag en zondag droog en geregeld zon !

De zaterdag geen verkeerde dag. Wel was het fris maar toen de zon meer in de hoofdrol kwam werd het 12.2 C en dat voelt beter aan dan de april kilte die we hebben gehad. En het bleef droog en dat is ook al heel wat. We hebben in  april 104 mm in de regenmeter gehad veel te veel als je bedenkt dat rond de 40 mm normaal is. De baromnter is ook in de lift en staat op 1022 Hpa.

Zondag schijnt de zon veel. Het bleeft droog en met veel zon, ruim 11 uur werd het 13.5 C. Er staat een matige noordelijke wind.

De verwachtingen: Perioden met zon en vooral op maandag later op de dag en dinsdag kans op regen of een bui. Eerst is het nog aan de koele kant, 12 tot 14 graden,  maar na woensdag stijgen de maxima waarschijnlijk naar waarden boven het langjarig gemiddelde en dat is 15 graden. Het kwik kan door stomen richting de 20 graden. Wat een raar weer hoor ik dan vaak, dan weer koud en dan weer  warm. Maar zo raar is dat niet, april is een overgangsmaand en als de wind uit de koude hoek komt is het fris komt de warmte opgang uit het zuiden dan is het warm. Is al duizenden jaren zo.   

zonnige groet, Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn