Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Altijd in de weer, met het weer, in Zuidhorn,  8 juni 2013.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 8 juni 2013
8 juni 2103-1

Het weer opgesteld op zaterdag 8 juni 2013 om 17.00 uur

Volgende update: zondag 9 juni 2013 om 19.00 uur.

Zon op: zondag: 5.20 uur, onder om  21.58 uur


Op de foto: Vandaag kwam Noordelijk Nederland er weer "bekaaid" af wat betreft zonneschijn en temperatuur. Omgeving Zuidhorn 8 juni 2013.

                                                                    
                    Zaterdag veel bewolking fris en weinig zonneschijn  !

Zondag: Zonkracht: indien onbewolkt 6.1, niet langer dan 20 minuten onbeschermd zonnen !

De zaterdag viel behoorlijk tegen in onze regio, hoewel de verschillen op korte afstand enorm waren. Richting Roden en Leek veel zonneschijn. In de ochtend aanvoer van wolkenvelden, stratocumulus, en weinig zon. In de loop van de dag kon door de kracht van de zon de wolken deels oplossen. Dit was duidelijk te zien als je keek in zuidelijke richting:  daar veel zon en oplossende bewolking. In Zuidhorn maximum van slechts 15.9 C bij een matige en soms vrij krachtige NNO wind. Totaal scheen de zon vandaag 2.8 uur, elders ruim 14 uur ! Noord-Brabant had de hoogste maxima vandaag ruim 24 graden, daar zomers, hier, zolang we deze noordelijke wind houden, geen zomer zoals ik gisteren al schreef. In de namiddag weer toenemende bewolking  en afkoeling naar 13.4 C om 17.00 uur.

Vannacht wolkenvelden en minimumtemperatuur ongeveer 9 graden. Er staat een matige NNO-wind.

Zondag een lijkt herhaling van vandaag, de meeste zon elders in het land bij ons de minste zon en de laagste temperaturen met een maximum van 16 graden.   
Begin volgende week eerst meest droog af en toe zon en maximum temperaturen 16 tot 18 graden. Vanaf dinsdag lijkt de wind te draaien en komt dan uit Z/westelijke richting en het kwik kan dan oplopen, ook bij ons, naar temperaturen boven de 20 graden. Zijn we (tijdelijk) eindelijk van deze koude noordelijke wind af te zijn.  Krijgen we wel neerslag voor terug, maar dat kan ook geen kwaad want droog is het wel.                      .                                                                                                          
Weerweetjes, zijn er na een koude winter minder muggen ?

Nee, dat is een groot misverstand. Er gaan juist veel meer insecten dood tijdens een zachte en natte winter, dan tijdens een strenge koude winter. Dit komt onder andere als gevolg van schimmels. Tijdens vriezend weer is het ook vaak droog en zijn er daardoor minder schimmels. De winterschuilplaatsen van de insecten worden dan weliswaar koud, maar blijven droog en dat is beter voor ze dan vochtige en schimmelige schuilplaatsen. Insecten bevatten overigens niet veel water en zullen daarom niet snel bevriezen.                                                                                                                                       Het weer om 17.00 uur op 8 juni 2013 in Zuidhorn ( gr )

* zwaarbewolkt

* barometer: 1019.8 hPa

* temperatuur om 17.00 uur: 13.4 C

* wind: NNO, max 5.9 meter per sec, kracht 3 tot 4.

* relatiefvochtigheid : 68 %

zonnige groet
Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn