Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Altijd in de weer, met het weer, in Zuidhorn,  6 juni 2013.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 6 juni 2013
6 juni 2013-1

Het weer opgesteld op woensdag 5 juni 2013 om 18.00 uur

Volgende update: donderdag 6 juni 2013 om 19.00 uur.

Zon op: vrijdag: 5.21 uur, onder om  21.55 uur


Op de foto: Vandaag niet strakblauw, hoge bewolking en uitsmerende contrail(vliegtuigstrepen) en hogere luchtvochtigheid (minimum 60 % )boven Zuidhorn, 6 juni 2013.

                                                                      
                    Donderdag opnieuw veel zon, niet strakblauw  !

Vrijdag: Zonkracht: indien onbewolkt 6.2, niet langer dan 20 minuten onbeschermd zonnen !


De donderdag verliep opnieuw zonovergoten, maar de lucht was niet meer diep blauw zoals voorgaande dagen. De luchtvochtigheid van vandaag minimaal 60 % en voorgaande dagen minimum 45 % en 27 %. Ook hoge bewolking en uitsmerende contrail (vliegtuigstrepen). Het kwik liep op naar 20.2 C dus net een warme dag. Op de Wadden vandaag weer enkele graden lager, elders in het land een zomerse dag met 25 graden of iets daarboven. Dat gaan wij niet meer meemaken zoals het nu lijkt. De koude Noordzee en Waddenzee in onze achtertuin blijft ons parten spelen wat temperatuur betreft. Komt de wind uit noordelijke richtingen en dus over het koude zeewater dan moet wij het doen met 18 tot 20 graden. Elders in het land hoger omdat de lucht meer over land komt en dan kan opwarmen. Tot 18.00 uur 9.6 uur zonneschijn, totaal deze maand 57.8 uur en nog geen drup regen. Lang buiten zitten in de avond zit er niet in door de snelle afkoeling.                                                                                                                                                                                                                  Komende avond en nacht opklaringen ook en ongeveer 9 graden.                                                                                                                        Vrijdag opnieuw vrij zonnig ook kans op wat bewolking maar het kwik loopt weer op naar waarden tussen de 18 tot 20 graden. In het weekend meer bewolking en maxima onder de 20 graden en begin volgende week rond de 17 graden en toenemende kans op regen.                                                                                                             
Weerweetjes, wanneer  kun je het beste fietsen ?

Waarom kun je beter 's-morgens fietsen ?

Bij wind is er vaak sprake van een bepaald patroon en daar kun je als fietser rekening meehouden. Zo'n 2 a 3 uur na zonsopkomst hebben we normaal de minste wind.

Ongeveer 3 a 4 uur na de hoogste zonnestand is de wind juist meestal het sterkst. Dat betekent dat op een zomerdag meestal rond 17.00uur de sterkste wind voorkomt.

Het waait in de middag dan gemiddels 50% harder dan vroeger in de ochtend. Dat betekent dat -  wanneer je lekker wilt fietsen - je beter in de ochtenduren kan fietsen dan in de (na)middag. Tenzij je juist in de middag juist de wind mee wilt hebben.                                                                                                                                                                                                                                  
Het weer om 18.00 uur op 6 juni 2013 in Zuidhorn ( gr )

* lichtbewolkt

* barometer: 1021.9 hPa

* temperatuur om 18.00 uur: 17.9 C

* wind: Noord, max 5.9 meter per sec, kracht 3 tot 4.

* relatiefvochtigheid : 67 %

zonnige groet
Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn