Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Altijd in de weer, met het weer, in Zuidhorn,  13 juni 2013.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 13 juni 2013
13 juni 2013-3

Het weer opgesteld op donderdag 13 juni 2013 om 17.00 uur

Volgende update: vrijdag 14 juni 2013 om 19.00 uur.

Zon op: vrijdag:  5.19 uur, onder om  22.01 uur


Op de foto: In de middag flinke opklaringen en veel wind, omgeving Zuidhorn, 13 juni  2013.

                                                               
Donderdag verliep onstuimig, met regen ook zon en maximum 19.8 C.

ZONKRACHT  6.1 !!!!  vrijdag:  DUS NIET LANGER  dan 20 minuten onbeschermd zonnen.!                                                                                                      Afgelopen nacht een zwoele nacht met een minimum van 16.0 C en een flinke bak regen. In de vroege ochtend ging het even flink te keer en kon ik 15.5 mm zeer bruikbare neerslag registeren. De eerste serieuze regen van juni 2013 was een feit. Totaal dit jaar 233.7 mm.  In de ochtend bewolkt en het pruttelde nog even door met soms wat lichte neerslag en kwam er nog 0.3 mm bij. Ook kwam de zon af en toe te voorschijn. De wind was nadrukkelijk aanwezig, vrij krachtig tot krachtig met uitschieters in kracht 7 en max. windstoot van  56 km per uur !  In de namidag weer bewolkt en enige regen. In de middag daling van temperatuur naar 15.5 C om 17.00 uur.

Vanavond eerst nog af en toe regen en later kan er in nog een enkele bui voorkomen. Het kwik daalt naar een graad of 11 bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Vrijdagochtend begint vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe maar het blijft meest droog. De maximum temperatuur wordt ongeveer 19 graden. De Z/westelijke wind is matig.

Verwachting voor het weekeinde: wisselend bewolkt en vooral zaterdag kans op een bui. De middagtemperatuur ongeveer 19 graden. Maandag lijkt, en met nadruk lijkt, het flink warmer te worden maar ook weer in de avond kans op flinke donderbuien. Vanaf dinsdag is de verwachting onzeker: Het kan 20 graden worden maar ook zomaar  28 graden, wie het weet mag het zeggen, we zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Weerweetjes, wat is een kring om de zon ?

Kring om de zon is een halo: een verschijnsel waarbij  het licht wordt gebroken door ijskrisstallen.
De halo kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer er sprake is van vrij dichte sluiierbewolking. In deze bewolking zijn veel ijskristalletjes aanwezig die het zonlicht op een fraaie manier breken.

Er kan sprake zijn van een kleine of grote kring om de zon. Soms is de kleine kring niet geheel zichtbaar, maar is op dezelfde hoogte als de zon links of rechts een fel gekleurde vlek zichtbaar. Dit worden bijzonnen genoemd.

En kring om de zon kondigt vaak een weersverandering/slechtering aan. Het is eigenlijk een soort regenboog op grote hoogte !


Het weer in Zuidhorn om 17.00 uur op 13 juni 2013

                                                                                                                             

* lichte regen

* barometer: 1011.6 hPa

* temperatuur om 17.00 uur: 15.5 C

* wind: ZW, max 10.9 meter per sec, kracht 5.

* relatiefvochtigheid : 77 %

zonnige groet
Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn