Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Aanhoudend vrij zacht en overwegend droog, eind van de week de nachten richting het vriespunt

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 11 december 2016
11 dec 2016

Weerspreuken: December veranderlijk en zacht,
 een hele winter zonder kracht.

December koud en wel besneeuwd,
zo maakt de grote schuren maar gereed.

Op de foto: De regenmeter was goed gevuld met ruim 15.5 mm, Zuidhorn 11 dec 2016.

De nacht naar zondag gaf (onverwacht) meer regen. Dat er 5 tot 10 mm zou komen was wel in de lijn van de verwachting maar 15.5 mm was wel boven de verwachting en dat is alleen maar leuk als de verwachtingen niet uitkomen. In Delen van Drenthe tot 20 mm. Het koelde af tot 6.6 C. Overdag op zondag bewolking en zon en meest droog. De wind was matig uit WZW. Het kwik liep op naar een graad of 9

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden, soms ook brede opklaringen. In opklaringen kan er later in de nacht mist ontstaan. De minimumtemperatuur wordt omstreeks 5 C. De wind is westelijk en zwak tot matig.

Maandag overdag is er bewolking ook nu en dan zon, het blijft droog. Mocht de mist hardnekkig zijn dan kan die pas moeizaam optrekken in de loop van de ochtend. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden. Er staat eerst weinig wind, later zuidelijk en wordt dan geleidelijk matig.

En dan de verwachtingen: Rustig weer, met op dinsdag en aan het einde van de week een iets grotere neerslagkans. Maximum temperaturen rond 8 graden en de nachten ruim boven nul. Aan het einde van de week wat koudere nachten. Geen winter weer in het verschiet en een zo onbelangrijke Witte Kerst kunnen we helemaal wel vergeten zoals het nu lijkt.

zonnige groet

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn