Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

RESPECT

Door : Barry
Datum : 17 december 2012
Krabbeltjelogo

Maar iedere keer gebeurt er weer iets anders en staan de media er weer vol mee. Ik vind het moeilijk om een goede omschrijving hiervan te geven en ging eens zoeken wat normaal denkende mensen hiervan denken, over zeggen en misschien wel over het woord schrijven.
Ik kom direct op een site en lees: (zie afbeelding)

De voorlaatste alinea “ RESPECT is ook het besef dat ieder ander mens wezenlijk is zoals wij zelf, eender welke kleur, godsdienst of mening hij/ zij heeft. Mooie woorden en inderdaad zo zou het moeten zijn. Maar dan staat daar de volgende regel.


RESPECT is anderen “ accepteren” zoals ze zijn. Je kunt de woorden lezen zoals je wilt maar dan zijn ze ook voor meerdere uitleg vatbaar. Het zou ook kunnen gelden voor alle betrokkenen, slachtoffers, maar ook voor de daders……..!  NEE TOCH, we hoeven toch niet respect te hebben voor de daders!

Als dat zo zou zijn dan zijn we terug bij af en zijn wij wederom net als  diegenen die in die tijd van de Romeinen en Grieken bang waren om als vreemdeling aangevallen en beroofd te worden. Je was toen bang om als vreemdeling aangevallen te worden! Toen wist je tenminste dat degenen die je niet kende of er anders uitzagen mogelijk je rovers of aanvallers konden zijn.  Maar nu (heden ten dage)  weet je niet  meer voor wie je bang moet of zou moeten  zijn want iedereen zou opeens een aanvaller, een rover  of molesteerder kunnen zijn. Hebben wij niet vele stille tochten gehouden voor slachtoffers van zinloos geweld? Moet er alleen Respect zijn bij of na zinloos geweld. Is iedere vorm van stelen, schelden, vechten, bespugen, beschimpen, overvallen, geweld gebruiken  of wat dan ook geen RESPECTLOZE handeling.   Dan deze week weer een meisje van 15 die onder een trein springt!  Gepest door een aantal personen. RESPECT voor je medemens is accepteren zoals ze zijn!

Ik schrijf dit stukje en het maakt me verdrietig. Je denkt aan al die mensen die iets hebben meegemaakt, van lichte zaken tot erge dingen. En ja….ieder beleeft het op zijn of haar wijze en je kunt nooit invullen hoeveel  inpakt iets op een persoon heeft die iets mee maakt, dan wel een gemeenschap waarin iets gebeurd. Ik hoop dat wij niet alleen in deze dagen rond Kerst en Oud & Nieuw hier stil bij staan bij het woord RESPECT. Ik  vrees  dat juist alleen de mensen die dit lezen het woord RESPECT wel kennen maar degenen die het zouden moeten lezen dit helaas niet doen!
Toch fijne feestdagen toegewenst en sta even stil bij diegenen die het nu juist zo nodig hebben.  Juist in deze dagen. 

Krabbeltje.

  • Respect

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
Columns Zuidhorn