Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Na het Rode Plein is er nu ook een Groen plein in Zuidhorn

Door : Webmaster
Datum : 29 juli 2020
Dorpsvenne-groen

Vraagtekens bij beeldkwaliteitsbestek; ‘niveau basis’ is onder de maat

Jaarlijks trekt webmaster aan de bel bij de gemeente over de staat van onderhoud de pleinen ( Overtuinen, in de volksmond Het Rode Plein en de Dorpsvenne) en het centrum van Zuidhorn. 

Dit jaar begon ik met een compliment; “ Vanuit de gemeente wordt er met (de) winkeliers coulant omgegaan mbt bv een groter terras, een zondagsopenstelling en andere maatregelen om ze terzijde te staan in deze moeilijke tijd. Chapeau! Mijns inziens hoort daar ook een aantrekkelijk centrum bij.”

En dan waar het om gaat; “ Evenals voorgaande jaren lijkt het dat de onkruidbestrijding op met name de pleinen in Zuidhorn een ondergeschoven kind is, wanneer staan zij op het programma, zodat het Rode plein weer rood is in plaats van groen?”(Verzonden op 18 juni)

Het antwoord;
”  Johan,
Dank voor je positieve reactie op de maatregelen voor de winkeliers.
De groenploeg is de komende twee weken actief met onderhoud in Zuidhorn en neemt de pleinen ook mee.
Het reguliere schema is gemiddeld zo’n 3 tot 4 keer per jaar.
Groet, “ (ontvangen op 24 juni)

Ik reageer met;” Dank voor het antwoord, dan maak ik daar iets van.”

 

Tsja een maand later ( 28 juli ) moet ik toch constateren dat het ingehuurde bedrijf Krinkels met zijn Weedburner het onkruid op het parkeerterrein van het sportcomplex aanpakt terwijl de pleinen in het centrum niet alleen een rode waas hebben maar bijna in bloei staan.

Let wel, dit is geen sneer naar de mannen van de buitendienst, dit gaat over het door de gemeente vastgestelde beeldkwaliteitsbestek; ‘niveau basis’ voor het centrum. Dat is mijn inziens ondermaats.

Uiteraard kunnen de winkeliers zelf ook wat onkruid wieden voor hun pand, wat zout of azijn doet wonderen, maar er kan niet verwacht worden dat ze de pleinen onkruidvrij houden.

De Zakenkring zorgt voor kostbare Hanging Baskets en uitbundige bloembakken om de sfeer in het centrum te verhogen, dat komt toch echt beter tot zijn recht op onkruidvrije pleinen.

Het liefst zou ik er volgend jaar geen aandacht aan willen besteden, ik voel me een roepende in de wei……

 

Terugkerend thema, lees ook:

» Groenbeheer en beeldkwaliteitsbestek

» Natuur slaat terug in Zuidhorn

  • Weedburner

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
Columns Zuidhorn