Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Jak, wat stil op straat, en het is niet eens zondag!

Door : Bertje
Datum : 30 maart 2020
Bertje

" ik verveel me te pletter."  
"er heerst een hele enge ziekte Bert, en iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven, "   
nou, dat verandert dus niet zoveel aan de sociale situatie, want zowel Erica als Jules waren toch al niet uit huis te branden.
"Weet je Bert, in de ME had je de pest, en wat denk je dat ze dachten dat hielp?  roken! "zelfs kinderen gingen de straat op met een pijp.
goed bezig dus erica en Jim!

Voor alle zekerheid inspekteerde ik toch maar even mijn eetkastje, maar daar stonden nog genoeg blikjes en pakken  met brokjes in. Als dank had ik een serenade gepland  in de vroege ochtend, voor haar deur, maar ze schreeuwde alleen, "jim, waar liggen de oordoppen?"  
Kinderen zitten nu zielsgelukkig achter  hun laptop, i-pad, of hoe die troep ook mag heten, hoeven niet meer buiten te spelen, of naar gym, voetballen, hocky, judo, of wat voor nutteloze bewegingsclubs ook gehaald/gebracht te worden.
Ouders zitten in pyjama achter de p.c, met koptelefoon op, een enkeling dacht in quality time het kroost te leren koken, kwamen daar snel van terug, en de pizza's  zijn niet aan te slepen. 

Grootouders staan inmiddels op de wachtlijst voor geestelijk support, cruises worden  afgebeld, en de ziektepolis wordt nog eens tegen het licht gehouden.
Vluchten kan niet meer.

Bert.

 

Bertje schrijft over wat hij meemaakt, niet altijd maar zo nu en dan.  Meer over Bertje

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
Columns Zuidhorn