Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ergernis over afval blijft

Door : Webmaster
Datum : 27 maart 2023
Afval akkerend (2)

Akkerend hotspot

Inwoners van Zuidhorn ergeren zich aan het afval wat aan de Hanckemalaan wordt gezet. Met name ter hoogte van het Akkerend worden wekelijks milieuzakken achtergelaten met afval wat niet voor die zakken bestemd is. Nu is het soms ook wel wat ingewikkeld wat er wel en niet in mag maar regelmatig zitten er ook luiers in en dat gaat wel wat ver.

Een aanwonende mailt; ”De dag nadat de milieuboer is geweest liggen er (opengescheurde) milieuzakken of gewone zakken, waar de beesten op afkomen. De milieuboer plakt er een sticker op omdat er allerlei rotzooi in zit die in de grijze container hoort. De dag erna haalt iemand van gemeentewerken ze dan maar weer zuchtend op. Dit herhaalt zich week in week uit. Zoiets past toch niet in ons mooie dorp”.

Er is een aantal afvalcoaches werkzaam bij de gemeente waarmee van mei tot november 2022 mailcontact is geweest voor hetzelfde probleem op een andere locatie na de invoering van de Rode sticker.

De reactie van de afvalcoach destijds was;
 “Hartelijk dank voor uw betrokkenheid.
Wij zullen inderdaad ons best blijven doen om het voor te zorgen dat dit probleem aan de ……straat opgelost kan worden. Mocht het blijken dat uiteindelijk de handhaving ingeschakeld moet worden, zullen wij hiervoor de juiste stappen ondernemen. Dank nogmaals voor uw inhoudelijke reactie. Wij zullen uw opmerkingen dan ook zeer zeker meenemen en werken er hard aan om een klacht als de uwe in de toekomst te voorkomen. Dank voor uw inzet en uw waardevolle opmerkingen.

Mocht u zich ook betrokken voelen, schroom dan niet om dat te tonen via afvalcoach@Westerkwartier.nl

» Meer over dit onderwerp

  • Afval akkerend (1)
  • Afval akkerend (4)
  • Afval akkerend (3)

 

Columns Zuidhorn